ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Apr 15, 2009

15. 04. 2009. Rabu.

Kadang-kadang terlupa sejarah BLACK 14


BLACK 14 ada sejarahnya. Sejarahnya terlalu mahal dan cukup keramat terutamanya oleh mereka yang melihat, mengalami dan mengambil keputusan untuk terus meraikan hari penuh bermakna tersebut.

BLACK 14 ini bukanlah sebuah pertubuhan koliasi atau suatu forum rakyat bagi memperjuangkan satu-satu kepentingan. Tetapi, BLACK 14 ini adalah suatu perayaan rakyat yang kewujudannya secara semulajadi selari dengan fitrah naluri rakyat yang senantiasa berdoa dan berikhtirar agar tiada lagi kezaliman seumpama BLACK 14 ini wujud di maya pada ini.Sejarah B.L.A.C.K 14!

Tanggal 14 April 1999, Mahkamah telah memutuskan Dato’ Seri Anwar Ibrahim (DSAI) dihukum penjara 6 tahun atas empat pertuduhan rasuah. Beliau telah dihalang secara berperundangan untuk terlibat dalam persada politik nasional.

Keputusan Mahkamah pada ketika itu cukup mengejutkan mahasiswa, pengamal undang-undang, aktivis politik, ahli akademik, hatta rakyat marhaen
15.04.2009. Rabu.

Isu yang berkaitan dengan dengan negeri Perlis, tetapi lain melodinya diantara Perfectwater dan Harimau-Menaip , malahan pitching pun berbeza… anda boleh klik pada link blog mereka, sori… bro… aku gurau jer….

Jika benar seperti apa yang dilaporkan dalam blog Perfectwater, maka aku teramat suka dengan cara tindakan beliau iaitu Md. Isa Sabu (Menteri Besar Perlis) apabila beliau melakukan penghapusan muka-muka talibarut kepada Shahidan Kassim di SUK Perlis.

Itulah perkara yang sepatutnya dilakukan oleh semua negeri dibawah pemerintahan Pakatan Rakyat, kerana mereka ini adalah muka-muka peningalan parti terdahulu yang telah sebati kesetiaan mereka kepada UBN. Dan mereka inilah gunting dalam lipatan, musang berbulu ayam dan pengkhianat kepada kerajaan negeri yang baru.

Benar…, mereka hanyalah penjawat awam yang makan gaji dengan kerajaan negeri, tetapi taat setia mereka kepada UBN masih tidak berbelah bagi, jadi lantiklah pegawai-pegawai kanan serta kakitangan yang pro Pakatan Rakyat supaya semua kerja berjalan lancar.

Ambil contoh dan iktibar dari trajedi rampasan kuasa di Perak dan contoh di Selangor, dimana sikap talam dua muka serta maklumat kerajaan negeri boleh bocor kepada orang yang tidak bertanggung-jawap.

Semua pemimpin Pakatan Rakyat harus bertindak segera membenteras semua kuncu-kuncu UBN dalam SUK dengan kadar segera. Jangan sampai berulang perkara yang tidak diingini.