ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Jun 1, 2010

HARAP PAGAR PAGAR MAKAN PADI....

Pengakuan saksi skandal pasir

Bekas kontraktor Kumpulan Semesta Sdn Bhd hari ini telah mendedahkan kegiatan melombong pasir secara haram di sekitar sungai Selangor .

Ahli parlimen Kapar S Manikavasagam hari ini mendedahkan saksi bagi menguatkan dakwaannya bahawa syarikat kerajaan Selangor terlibat dalam operasi perlombongan pasir secara haram.

"Hari ini bukan cakap kosong, saya bawa saksi," katanya dalam sidang media di pejabatnya hari ini.

Manikavasagam juga menayangkan rakaman video lokasi yang didakwa berlaku kejadian curi pasir di Selangor bagi serta rekod bertulis berkaitan bagi membuktikan dakwaannya itu.

Sementara itu, saksi tersebut Zahar Rusili memberitahu pemberita beliau mendapati terdapat bukti berlakunya aktiviti perlombongan pasir di Sungai Rasa, Near Rawang, dekat tempat kerjanya.

Zahar berkata, aktiviti penyeludupan pasir haram tersebut dipercayai dilakukan oleh beberapa pihak melibatkan Kuala Semesta Sdn Bhd (KSSB) dan pihak berkuasa berkaitan.

Kontraktor itu juga mendakwa telah mengadu perkara tersebut kepada pelbagai pihak, termasuk KSSB, polis, pejabat Menteri Besar Abdul Khalid Ibrahim dan Suruhanjaya Pencegaran Rasuah Malaysia (SPRM) tetapi tiada sebarang tindakan diambil.

Bagaimanapun, menurut Manikavasagam, Jawatankuasa Pilihan Khas Mengenai Keupayaan, Kebertanggungjawaban dan Ketelusan (Selcat) yang akan memulakan pendengaran awam berhubung kes itu esok telah menolak Zahar selaku saksi.