ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Jul 26, 2009

26/07/09. Ahad

Penduduk Kuala Langat Merasa Pelik Sikap MDKLgt Kurang Prihatin.


Penduduk Kuala Langat kecewa sikap MDKLgt yang mempunyai cukup Ahli Majlis seramai 24 orang yang telah diagihkan dalam 24 zon seluruh Kuala Langat, tetapi tiada berfungsi dengan baik.
Rungutan penduduk pada hari ini, seperti gambar dibawah, ramai yang tidak tahu kerana tidak diwar-warkan kepada orang ramai. Mengikut dalam baner, penganjurnya adalah MDKLgt sendiri.
Seperti dalam benar bertajuk Majlis Dialog Bersama Penduduk amat tidak berjaya kerana maklumat gagal sampai kepengetahuan ramai . Tinjauan sebentar tadi hanya terdapat satu benar yanh terpapar dipagar hadapan pejabat lama JPJ.
Kehadiran yang ada hanya orang-orang tertentu sahaja, seperti mereka sahaja yang boleh berdialog. Banyak kerusi dari orang dan banyak kereta macam penuh dewan.

Inilah rupa baner yang terpampang dipagar depan pejabat lama JPJ yang tidak berbaloi dengan kos dari orang yang datang.

Rupa Exco berkenaan bercakap seperti melepas batuk ditangga sahaja. Memang patut gelap kelihatannya.

Suasana dalam dewan ramainya yang datang adalah mewakili penduduk Kuala Langat.


Kelihatan dialog itu, banyak bercakap Exco dari soalan yang menafaat.

Kalau beginilah caranya sikap MDKLgt berurusan dengan penduduk Kuala Langat, dimana lagi rakyat menaruh harapan pada memesrakan rakyat yang dikehendaki oleh Dato Menteri Besar.
Kepada yang berkenaan YDP perlulah lebih prihatin, lebih-lebih lagi inilah YDP baru yang pilihan dari kerajaan PR. Peringatan kepada MDKLgt, Buatlah kerja sepertimana aku janji kamu "Patuh Pada Mana-Mana Kerajaan Yang Memerintah".
Kepada yang berkepentingan pula, biarlah bersikap adil dan bertanggungjawab apabila merasa diri perlu ada dalam jawatan di sesebuah organisasi. Rakyat sentiasa melihat setiap gerak geri yang kamu lakukan. Rakyat Kuala Langat semasa PRU12 lepas bukan seperti sesuka tukar seluar dalam.