ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Dec 30, 2009


30.12.2009. Rabu.

KETUA PEMUDA UMNO DIMATA NAJIB

Perubahan alaf 1 Malaysia menjadi kenyataan dimata komponan BN dan dihati rakyat Malaysia. Umno sebagai tunjang kepada BN, dan ketua pemuda umno diketepikan adalah satu malapetaka kepada UBN. Najib tidak mengharapkan pilihan rakan dalam komponan parti. Sanggup menolak demokrasi pilihan dalam parti kerana sikap tidak suka (peribadi) dibawanya dalam kuasa sebagai PM.

Ketua pemuda umno dipilih secara demokrasi(sah) tetapi tidak layak dipilih dalam kabinat untuk kekuatan kerajaan 1 Malaysia. Sebaliknya tim. k.p. Umno pula terkehadapan. Ini menunjukkan sifat keperibadian 1 Malaysia sebagai retorik maya.

Perubahan masakini, dikaca mata politik pemerintah, pemuda tidak diharapkan lagi. Ini adalah baik untuk UBN yang akan hancur pada PRU13 nanti.

Jika benar dari mulut PM berkata kerusi tim menteri yang kosong akan diisi dan tidak kepada K.P umno, semenangnya itulah harapan 1 Malaysia menjelang PRU13 nanti.

Sudah terjawab, Pak Lah ditolak oleh Najib sendiri. Bukan rakyat dan parti mereka yang menolak. Pak Lah mengharapkan bila beliau tiada dalam kabinat, anak menantu kesayangan akan menjadi penjulang semangat Pak Lah. Akan tetapi menjadi lebor

dimamah oleh Najib derhaka. Baginya, Pak Lah tidak bermakna kepada Najib dan 1 Malaysia.

Buat Khairi, tidak perlu berpelok tubuh lagi. Tunjukkan kejantanan sebagai Ketua Pemuda Umno yang hebat, dan nyahkan Najib sepertimana Najib nyahkan bapa mertuamu. Pemuda-pemuda yang dibelakangmu dimana?Buktikan. Jika benar-benar umno mahu menjulang martabat melayu sepertimana slogan umno “ umno menebus maruah bangsa”.

Khairi perlu buktikan pemuda sebagai tiang yang kukuh perlu kehadapan. Kalau tidak, Khairi sebenarnya menang semasa pemilihan agong tempoh hari adalah tipu belaka. Khiri tidak ada kekuatan penyokong.

Bolehlah dikatakan harapan Pak lah berkecai juga menantu tidak boleh harap dan dayus.