ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Apr 8, 2009

8/4/09. Rabu.
Manikumar berjanji laksana Piagam Calon


TAHNIAH SEMUA RAKYAT YG MENGUNDI PAKATAN RAKYAT..
anda hebat!!!!!

SUNGAI PETANI, 8 April (Hrkh) - Calon KeADILan, S. Manikumar yang memenangi Pilihan raya Kecil (PRK) Dun N.25 Bukit Selambau berjanji akan melaksanakan semua janji-janji yang termaktub di dalam piagam calon beliau.

Pertamanya, beliau akan menunaikan janjinya untuk membuak pusat khidmat rakyat dalam masa 48 jam selepas diumumkan sebagai pemenang dalam PRK tersebut.

Beliau turut mengucapkan terima kasih kepada pengundi di Dun Bukit Selambau yang telah memilihnya sebagai wakil rakyat dan mempercayainya untuk memimpin mereka pada masa hadapan.

"Saya juga ingin mengambil kesempatan ini utk mengucapkan terima kasih kepada seluruh jentera yang telah bekerjasama dengan saya selama ini. Juga terima kasih kepada jentera PAS dan DAP yang turut membantu," ujarnya kepada wakil media selepas diisytiharkan sebagai pemenang dalam PRK tersebut.

Sementara itu, Naib Presiden KeADILan, Azmin Ali pula menyifatkan kemenangan KeADILAn di Bukit Selambau dan PAS di Bukit Gantang sebagai satu referandum rakyat kepada pucuk pimpinan baru negera yang diterajui Dato' Seri Najib Tun Razak.

"Walaupun ada penurunan dalam sokongan kepada kedua-dua calon KeADILAn dan BN. Ini diburukkan dengan peratus keluar mengundi yang menurun, apapun kita mampu mempertahankan majoriti yang cuku baik dan meyakinkan.

"Perlu diingat ini adalah pilihan raya kecil bukannya pilihan raya umum. Kita berhadapan dan dengan keseluruhan jentera dari kerajaan pusat di sini, namun kita masih menang dengan majoriti yang membanggakan. Ini adalah satu referandum rakyat kepada pimpinan Najib,"kata beliau.
8.April. 2009. Rabu.

SIARAN LANGSUNG MEDIA DSAI SEPERTI DIJANJIKAN.


Anwar Ibrahim akan mengadakan satu sidang media untuk mengulas perkembangan keputusan tiga pilihan raya kecil yang dijalankan semalam. Berikut merupakan butiran terperinci:

Tarikh: 8 April 2009 (Rabu)
Masa: 11.30 pagi
Tempat: Ibu Pejabat KeADILan, Tropicana Damansara, Petaling Jaya

Anda boleh mengikuti siaran langsung di www.justin.tv/anwaribrahim

PEJABAT DATUK SERI ANWAR IBRAHIM


Keputusan 3 pilihanraya kecil di kedua-dua bukit dan juga di Batang Ai telah pun di umumkan.
Perdana Menteri mee segera. Janji PRK dari Kerajaan Pusat, jangan cakap tak serupa bikin.TAHNIAH SEMUA RAKYAT YG MENGUNDI PAKATAN RAKYAT..
anda hebat!!!!!

Hadiah diucapkan pada Pak Lah, kerana letak calon BN berpotensi untuk kemenangan Pakatan Rakyat.

Faktor utama memehak kemenangan kepada PR, bukan masaalah calon BN, tetapi kerana pengundi sudah muak dengan parti BN, yang telah menipu rakyat sejak menerajui kerajaan 50 tahun, dengan bukti kukuh apabila PR menerajui kerajaan diNegeri Kedah, Kelantan, Perak dan Selangor.
Di Batang Ai sedia maklum , teradisi kerja biasa BN, semua orang tahu.............Keputusan 3 pilihanraya kecil di kedua-dua bukit dan juga di Batang Ai telah pun di umumkan.
Perdana Menteri mee segera. Janji PRK dari Kerajaan Pusat, jangan cakap tak serupa bikin.
Bukit Gantang bersejarah, BN sangka calon anak tempatan rakyat pilih, apa sebalik yang terjadi?


Ramai penganalisis politik menyifatkan kemenangan PAS yang mewakili Pakatan Rakyat di pilihanraya kecil Bukit Gantang semalam sebagai satu referendum (pungutan suara) sekalipun anggapan itu tidak diterima oleh pemimpin parti pemerintah.

Dengan keangkuhan Timbalan Presiden UMNO, Tan Sri Muhyiddin Yassin yang merupakan Pengarah Pilihan Raya BN bagi tiga pilihan raya kecil semalam enggan menerimanya sebagai referendum jelas membelakang suara dan keputusan rakyat yang bakal mengundang padah yang lebih besar selepas ini.

Pilihanraya kecil Bukit Gantang itu dilihat sebagai satu referendum samada rakyat memilih Nizar dari Pakatan Rakyat atau Datuk Zambry Abdul Kadir dari BN, yang telah mengangkat sumpah sebagai menteri besar Perak dengan perkenan Sultan Perak pada Februari lalu.

"Keputusan itu akan memberi tekanan terhadap kerajaan negeri yang sedia ada menunaikan segala janjinya kerana di dalam hal tertentu pilihanraya kecil tersebut adalah satu referendum tentang siapa sebenarnya yang dikehendaki oleh rakyat Perak sebagai peneraju kerajaan negeri," kata Ibrahim Suffian dari Merdeka Centre.

"Jurang kemenangan juga mengesahkan bahawa undi di peringkat negeri masih kukuh untuk Pakatan Rakyat dan jika diadakan pilihanraya negeri, keputusan akan tetap serupa," tambahnya.

Datuk Seri Ir Mohammad Nizar Jamaluddin memenangi kerusi Parlimen Bukit Gantang hari ini dengan memperoleh sebanyak 21,860 undi menewaskan calon Barisan Nasional (BN), Ismail Saffian yang mendapat 19,071 undi manakala calon Bebas, Kamarul Ramizu mendapat 62 undi.

Beliau mencatatkan majoriti 2,789 undi - berbanding 1,566 yang direkodkan oleh calon PAS pada Mac 2008.