ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Feb 22, 2009

RAKAMAN VIDEO TERBITAN TERKINI. 22feb2009.
1-video: klik-Police report lodged against MyKMU.net- malaysiakini
2-video; klik-Apakah nasib Perak akan menimpa Kedah? -malaysiakini
3-video; klik- Ceramah Majlis Makan Malam PKR KL/Selangor - malaysiaKini

Lagi 3 rasuah Khir Toyo dibongkar.....TSKI.

rasuah-mb

Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim hari ini mendedahkan tiga penyelewengan Datuk Seri Khir Toyo ketika memimpin negeri itu sebelum pilihanraya umum 8 Mac lalu.

Penyelewengan berkenaan membabitkan tindakan cuba mengelak cukai, menukar sistem perakaunan anak syarikat kerajaan negeri, dan pembelian apatmen di Makkah “untuk tujuan yang meragukan”.

Tan Sri Khalid berkata, Khir semasa menjadi Menteri Besar mempengerusikan tiga syarikat negeri dan mendapat imbuhan tiga buah kereta tetapi ini tidak diisytiharkan kepada Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN).

“Salahguna kuasa kedua yang dilakukan Khir Toyo ialah menerima hadiah jam tangan bernilai RM 150,000 daripada Permodalan Negeri Selangor Berhad atau PNSB,” katanya.

Beliau berkata, apabila menyedari menerima habuan seperti itu adalah satu kesalahan, Khir cuba membayar balik secara memasukkan wang tunai RM150,000 ke dalam akaun syarikat.

Selain itu, kata Tan Sri Khalid, Khir Toyo juga membuat pembelian apatmen di Makkah untuk “kegunaan beberapa anak Selangor yang terpilih sahaja” dengan perbelanjaan lebih RM 9 juta.

Menteri Besar Selangor menegaskan siri pendedahan mengenai penyelewengan dan salahguna kuasa Khir Toyo dibuat bukan kerana hendak “menutup mulut” Ketua Pembangkang Selangor itu tetapi hendak mengingatkan beliau supaya “menjaga mulutnya”.

Beliau juga menyifatkan Khir Toyo sebagai “pengacau” kepada program pembangunan rakyat dan beliau yang sebelum ini hanya mempertahankan diri daripada segala tomahan Khir Toyo
kini bertindak kerana “kesabarannya ada hadnya.”
tv antara

AYUH SAUDARA/SAUDARI SEMUA, BANGUNLAH DARI SEDAR AGAR TUMBANGKAN ANASIR PENJENAYAH PEMIMPIN/PEMERINTAH BN. HADAPILAH PILIHAN RAYA UMUM 13 SERTA MELAYAKKAN TANGGUNGJAWAB SAYA/ANDA DAN SEGERALAH MENYEMAK/MENDAFTARLAH SEBAGAI DAFTAR PEMILIH. UNDILAH keADILan, PAS, atau DAP =(Pakatan Rakyat) Menjana KeArah "Masa Untuk Perubahan”

DRAMA AGUSTINE (GULA HACK) BERULANG KEMBALI................

ADA SEBAB PENGERUSI SPRM, ...... UMNO..........

Ahmad Shauqi Bin Ahmad Said, 25 tahun anak kepada Ahmad Said Hamdan Pengerusi SPRM seorang Juruterbang MAS telah ditangkap dan didenda oleh mahkamah Australia kerana kesalahan membawa masuk bahan lucah kanak-kanak bawah umur (child ponography) ke negara Australia .Beliau juga digari di Mahkamah Majistret Adelaide kerana ..KLIK...