ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Jul 30, 2010

APA TANGGUNGJAWAB AHLI MAJLIS DAN DAH MASUK PENGGAL KE3

GERAI MAJLIS SEPERTI MELEPAS BATUK DITANGGA.


Batu tanda yang indah rupa dari apa yang sebenar.(gambar atas)

Salah satu tapak gerai MDKLgt plan yang dibina semasa pemerintah BN dulu. terlalu banyak kelemahan keterlaluan. Tapak laman tidak mengikut spek cara yang betul. Laman tar sama label dengan kaki lima gerai. Longkang tidak teratur.serta masih banyak gerai kosong. Apabila hari hujan, ruang meja untuk pelanggan menjamah selera dibasahi dengan tempias air hujan. Dan seperkara lagi, iaitu tandas yang tidak boleh dikawal kerana tidak mempunyai kelengkapan pintu.
Yang menjadi tanda tanya kenapa apabila peniaga yang menyewa gerai disitu mengadu, yang bertanggungjawab tidak mengambil perhatian dengan tindakan?
Sepatutnya Ahli Majlis dizon berkenaan perlu faham tanggungjawab sebagai Ahli Majlis.

Ahli Majlis yang faham tugas sebagai Ahli Majlis, ada 2 perkara penting iaitu 
1- menerima aduan walau dimana saja masaalah aduan dinegeri Selangor. 
2- Melaksanakan Dasar di PBT berkenaan untuk kemajuan kepada penduduk Kuala Langat.

Telah penggal ke3 Ahli majlis berkenaan kekal menjawat jawatan tersebut dizon itu, tetapi masih tiada perubahan kemajuan dan makin menjadi lemah.
Apa yang Hanyar tahu apabila sampai pemilihan baru Jawatan Ahli Majlis, berebut jawatan untuk kekal. tetapi untuk kemajuan tidak teserlah.
Diaharap juga, setiap Ahli majlis yang bersungguh-sungguh ingin menjadi dan telah terpilih menjadi Ahli Majlis perlulah memikul tanggungjawab dengan amanah sebagai wakil mata dan telinga kerajaan negeri sepertimana matlamat asal semasa berkempin dulu.


Inilah rupa laman tapak "Gerai Taman Ria Jenjarum" (gambar bawah)

Tandas yang terbiar dan tidak membawa menafaat.(gambar bawah)