ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Feb 23, 2009

UMNO BUKA PEKONG SENDIRI...

Merujuk kepada isu nombor pendaftaran bernombor "AGS 10" yang didaftarkan keatas kereta Toyota Camry yang menjadi kegunaan rasmi Menteri besar Perak yang telah dijadikan modal atau isu pihak-pihak yang berkenaan "kununnya" berlaku pembaziran wang rakyat didalam urusan pembelian nombor pendaftaran kereta tersebut.

Pihak kami telah cuba mendapatkan penjelasan daripada pihak Pejabat Menteri Besar Perak berkenaan nilai tender nombor pendaftaran kereta tersebut.

Mengikut penjelasan pihak yang berkenaan. nombor pendaftaran tersebut (AGS 10) telah diperolehi secara percuma daripada pihak JPJ Negeri dan tidak ada sebarang bayaran pun dikenakan oleh JPJ Negeri kepada Kerajaan Pakatan Rakyat Perak keatas nombor pendaftaran AGS 10 yang diguna pakai pada Toyota Camry kegunaan rasmi Menteri Besar Perak tersebut. Terbukti sebelum ini JPJ tidak pernah jual no. pendaftaran kegunaan rasmi Menteri Besar. Kepada pembantu Khas 2 Menteri Besar Perak saudara Amran, bongkar sahaja sekiranya berlaku tuntutan pembelian nombor pendaftaran semasa pemerintah umno dulu.

Pembantu Khas 2 Menteri Besar Perak saudara Amran ketika dihubungi menegaskan tidak timbul isu pembaziran wang rakyat keatas isu nombor pendaftaran AGS 10 yang didaftarkan keatas kereta Toyota Camry kegunaan rasmi Menteri Besar Perak tersebut kerana ianya didapati dengan percuma daripada pihak JPJ.

Saudara Amran juga menyelar tindakan beberapa pihak yang menuduh tanpa bukti dan menjadikan nombor pendaftaran tersebut sebagai isu kononnya berlaku pembaziran sedangkan kenyataannya ialah tiada sebarang pembayaran dilakukan untuk nombor mendapatkan nombor pendaftaran tersebut.

"Carilah isu lain yang lebih kukuh dan sertakan sekali sekurang-kurangnya 1 bukti sebelum menuduh Kerajaan Pakatan Rakyat Perak melakukan pembaziran. jika tidak, pihak yang memainkan isu akan dilihat sebagai politikus murahan yang kehabisan modal" katanya sebelum mengakhiri perbualan sejurus sebelum majlis Menteri Besar Perak bersama Unit Amal PAS, Bloggers dan Media dikediaman rasmi Menteri Besar Perak di Ipoh....... . Sebenarnya tidak ada bukti untuk umno buat tuduhan pada pemerintahan Pakatan Rakyat.

p.rakyat
YAB MB Perak P. Rakyat, DS. Muhammad Nizar berada di Mahkamah Tinggi KL 2.30 ptg ini.


Terkini : YAB Menteri Besar Perak Pakatan Rakyat, DS. Muhammad Nizar Jamaluddin akan berada di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada 2.30 petang ini bagi mengikuti sebutan untuk kali ke 2 kes saman yang difailkan di Mahkamah itu minggu lalu.

Didoakan semoga DS Nizar sentiasa berada dibawah payung lindungan Allah swt.

Teruskan berjuang kerana Allah dan amanahnya. Walaupun tanggungan amat berat namun sebagai HAMBANYA, tugas wajib dipikul.

Walaubagaimana pun, ketahuilah DS Nizar bahawa anda tidak kesaorangan, saya percaya DS dapat melihat kepada sokongan yang diterjemahkan selama ini, dimana sahaja.

Percayalah bahawa doa kami bersama-sama mu dimana-mana jua dan sentiasa.

JOM KITA TURUN RAMAI RAMAI.
BAGI SOKONGAN.
SELURUH ANAK PERAK YG MERANTAU DI LEMBAH KLANG.
TURUN JGN TAK TURUN.

Bersama-samalah kita memanjatkan doa semoga DS Ir Nizar dan PR beroleh kejayaan...Amin!!
TAPI perlu diingat bahawa tiada yang mustahil akan berlaku kerana Kuasa Eksekutif di Malaysia amat tinggi dari mana2mana kuasa yang ada Di Malaysia ini...Fikir2kan...

olih yb lim
"Ya Allah!! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah....... . turunkan lah bantuan mu kali ini kepada orang orang Islam di Libanon, hancurkanlah rejim zionis.. amin . ..."> >(Lalu bacalah surah Al Fil / membayangkan kehancuran tentera Yahudi - dengan Izin Allah)

Surah al fil:


'Jerat besar' pastikan Najib tidak jadi PM?

Apakah Perdana Menteri, Dato' Seri Abdullah Ahmad Badawi sebenarnya tidak gembira dengan apa yang berlaku di Perak walaupun Barisan Nasional (BN) berjaya merampas kerajaan negeri?

Mengulas isu ini, Ahli Parlimen Telok Kemang, Dato' Kamarul Baharin Abbas yang juga bekas 'orang kuat' Umno berkata, jika difikirkan secara mendalam, rampasan kuasa yang berlaku di Perak adalah tidak mengikut Undang-undang Tubuh Negeri dan Perlembagaan Persekutuan.

"Mungkinkah ini satu perangkap untuk Dato' Seri Najib Tun Razak? Cuba kita renung bagaimana Najib hendak merampas jawatan Presiden Umno," katanya yang juga ahli Majlis Tertinggi KeADILan.

Setelah pilihan raya Umum lalu, apabila BN mengalami kejatuhan yang teruk, Najib melalui Mahathir telah menghentam Perdana Menteri, Dato' Seri Abdullah Badawi, kata Kamarul.

Ketika itu tuduhan dilemparkan ke atas Abdulah yang dikatakan perlu bertanggungjawab di atas kekalahan pilihan raya tersebut, katanya.

"Sebenarnya siapakah yang lebih bertanggungjawab di atas kekalahan tersebut? Dah tentulah Pengarah Pilihan raya BN iaitu Najib sendiri," katanya.

Setelah desakan daripada semua pihak dalam Umno yang mahukan Abdullah Badawi menyerahkan kuasa dan tampuk kepimpinan kepada Najib, maka Abdullah pun setuju untuk menyerahkan kuasannya kepada Najib pada 2010, katanya.

Tetapi Najib menurutnya tidak senang dengan tarikh itu dan meminta Naib Presiden Umno, Tan Sri Muhyidin Yassin membuat serangan kepada Abdullah Badawi meminta harus dipercepatkan lagi pada Mac 2009.

"Kita lihat Abdullah melenting dengan begitu marah sekali. Najib telah membuat perkiraan dengan Muhyidin untuk menjadi Timbalannya nanti," katanya.

"Siapa yang tidak tahu sejarah Muhyidin Yassin semasa menjadi MB Johor dulu. Habis semua tanah-tanah di Johor dijual kepada taukeh Singapura. Perangainya lebih kurang sama dengan Najib dalam bab-bab duit dan komisyen ni. Sebab itu Najib selesa berganding dengannya," dakwanya.

Dengan pelbagai desakan akhirnya Abdullah memberikan laluan mengadakan pemilihan dalam Umno pada kali ini dengan menyatakan hasrat tidak lagi bertanding untuk jawatan Presiden Umno, katanya.

Abdullah katanya mengambil masa yang panjang untuk memikirkan untuk tidak bertanding jawatan Presiden Umno, oleh yang demikian Najib mendapat pencalonan 'solid' bagi jawatan Presiden Umno.

"Abdullah tersengeh kerana terdapat 900 lebih laporan rasuah di dalam pemilihan UMNO kali ini. Maka pada penghujung 2008 Abdullah telah memperkenalkan SPRM yang berkuatkuasa serta merta.

"Maka berjalanlah SPRM dengan panduan Abdullah Badawi. Maka tangkapan demi tangkapan dibuat dan kebanyakkannya berlaku di Pahang. Mengapa di Pahang?," katanya.

Semasa pilihan raya kecil (PRK) Kuala Terengganu, Abdullah telah seperti biasa menugaskan Najib menjadi Pengarah Pilihan raya lagi, katanya.

"Abdullah mahu menguji kali kedua selepas Permatang Pauh. Keputusanya nyata Najib gagal lagi. Abdullah tersengeh di luar negeri. Ternyata bukan silapnya selama ini tetapi silap Najib fikirnya," katanya.

Najib menurutnya tidak perasan jerat yang telah dipasang oleh Abdullah Badawi, kerana perasaan untuk menjadi Presiden Umno dan Perdana Menteri telah menghayalkannya.

Maka untuk menjadi 'First Lady', 'Big Mama' (Datin Seri Rosmah Mansor) pun setiap hari keluar televisyen memungut derma untuk Gaza, sementara Najib telah memulakan gerak kerjanya dengan menggulingkan kerajaan sah Pakatan Rakyat di Perak, katanya.

"Abdullah tersenggeh lagi. Menjadi jeratnya kali ini. Hari demi hari semakin hampir detik Persidangan Umno maka Abdullah harus segera membunuh politik Najib.

"Abdullah telah menggumpulkan segala bukti rasuah dan salahlaku Najib, maka perbicaraan Altantuya telah dimulakan. Kambing-kambing hitam telah bersuara. Terkini si kambing telah meminta agar Razak Baginda didakwa semula," katanya.

Pada persidangan Dewan kali ini Abdullah telah menempelak Najib melalui titah Yang Dipertuan Agong. Walaupun kertas kerja ISA untuk Nizar dan Karpal telah disediakan oleh Syed Hamid tetapi Abdullah dengan tegas menolaknya.

Selepas ini Abdullah selaku Presiden UMNO akan membatalkan seluruh mesyuarat UMNO Bahagian kerana terdapatnya rasuah yang begitu banyak. Abdullah akan mengarahkan persidangan UMNO diadakan semula di semua peringkat dengan pengawasan yang ketat.

"Ingat! Abdullah masih punya kuasa sebagai Presiden dan PM setakat ini. Apabila diadakan semula mesyuarat semua peringkat tanpa duit berjalan, maka akan hancurlah Umno.

"Dengan sedikit ugutan maka selamatlah Abdullah sebagai presiden UMNO lagi, maka Najib akan membuat kenyataan bahawa beliau belum bersedia menjadi Presiden dan PM," katanya.

Justeru jika Najib melawan maka nasibnya akan sama dengan Anwar dahulu, namun adakah Najib akan sanggup untuk menanggung malu seperti Anwar, soalnya.

"Tentunya tidak! Kerana Najib adalah seorang yang pengecut," katanya.