ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Feb 13, 2009

8/Inilah juga bukti yg kaum lain juga bersama MB Nizar...

video ceramah MB

http://www.youtube.com/watch?v=UobdWgKliknampaknya Najib kena sedia banyak lagi ongkos ni nak guna buat PRK nanti..... tak cukup culik 2-3 orang ni..... kalau nak lebih selesa Najib kena culik sekurang² 2/3 daripada ADUN/MP dari Pakatan Rakyat ni.....


7/Kata-kata popilur di Perak-DERHAKA-


oleh Isham Rais 13/02/09.Jumaat.

Apabila Hang Jebat bangun melawan Sultan Melaka itu bukan menderhaka. Hang Jebat membetulkan apa yang salah. Bendahara Melaka tidak membunuh Hang Tuah, walau pun telah dititahkan oleh Baginda Sultan. Tindakan Bendahara ini juga bukan menderhaka. Bendahara membuat pekara yang betul. Sultan Melaka yang salah...klik ...


SHAH ALAM: Pakatan Rakyat semalam menafikan dua Ahli Dewan Undangan Negerinya (ADUN) daripada Kulim dan Pelabuhan Klang telah keluar daripada pakatan itu dan menyertai Barisan Nasional (BN). ..KLIK TAJUK..

5/DAH SELESAI YAB IR NIZAR FAILKAN SAMAN HARI INI....KUALA LUMPUR, 13 Jan (Hrkh) - Menteri Besar Kerajaan Pakatan Rakyat Perak, Dato’ Seri Ir Nizar Jamaluddin telah memfailkan saman terhadap Dato’ Dr Zambry Abdul Kadir di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini berikutan ‘rampasan kuasa’ yang berlaku di Perak.

baca selanjutnya di Harakah
  • 4/TEPOK AMAI-AMAI, LALANG KUPU-KUPU. TEPOK ORANG RAMAI, ORANG UMNO DAH MERAPU.

  • DSJA MERAYU..............................

  • Kesan krisis ekonomi global dalam sesebuah keluarga boleh ditangani sekiranya kaum wanita mengubah sikap berbelanja dengan mengambil langkah berjimat-cermat.

  • Isteri Perdana Menteri, Datin Seri Jeanne Abdullah berkata, golongan wanita yang merupakan tonggak keluarga memainkan peranan untuk menangani keadaan ekonomi yang tidak menentu.

  • "Bermula sekarang, kita perlu mengamalkan sikap berjimat-cermat dengan meluangkan lebih banyak masa di rumah bersama anak-anak dan keluarga daripada menghabiskan masa di luar,'' katanya.

TP - Hah...??? amende...??? sat... lain macam je baca statement Jeanne kali ni... erm...


Macam sindir Bikmama a.k.a Hantu Kopek a.k.a Suami Najib je kan? makan dalam ni.........
Macam mana ni..Najib dan Rosmah suruh rakyat berbelanja supaya ekonomi negara dapat pulih dan projek-projek mega dapat dijalankan supaya depa dapat songlap duit rakyat.

Jeanee suruh pulak berjimat cermat dan duduk rumah main ngan anak..ini den tak suko ni. Berjimat cermat dan main ngan anak kat rumah, itu kerja orang pencen, den tak boleh, den nak jadi first lady Malaysia jugak..kena kerja kuat.
Kah kah kah kah kah ... !!!
3/TERKINI DARI SPR

PENGUMUMAN PILIHANRAYA KECIL DI 2 NEGERI.

1/ Perak--P59 Bukit Gantang.
2/Kedah--N25 Bukit Selambau.


Pilihanraya kecil diadakan serentak pada hari Selasa dan hari penamaan calun hari Ahad.

HARI PENAMAAN CALUN 29.MACH.2009 AHAD. dan
HARI MENGUNDI PADA 7 APRIL.2009. SELASA.


ADALAH MUKTAMAD DARI PENGERUSI SPR TAN SRI ABDUL AZIZ, PADA JAM11.45 AM, JUMAAT, 13.02.2009.

2/ Rombongan YAB DS Nizar dah berada di KL...

Pakatan Rakyat memfailkan saman ke atas Menteri Besar Perak, Datuk Dr Zambry Abdul Kadir hari ini seperti yang dijangka.

Bekas Exco Perak, Nga Kor Ming (dua dari kiri) bersama ahli Pakatan Rakyat memfailkan laporan terhadap Menteri Besar Perak, Datuk Dr. Zambry Abdul Kadir kerana didakwa menyalahgunakan kuasa di pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM). Foto The Star

Bekas Exco Perak, Nga Kor Ming (dua dari kiri) bersama ahli Pakatan Rakyat memfailkan laporan terhadap Menteri Besar Perak, Datuk Dr. Zambry Abdul Kadir kerana didakwa menyalahgunakan kuasa di pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).


Menteri Besar Perak, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin memfailkan saman bagi mengisytiharkan angkat sumpah Dr Zambry Jumaat lalu sebagai Menteri Besar sebagai tidak mengikut berpelembagaan dan tidak sah.

Menurut peguam Pakatan, Leong Cheok Keng, saman itu difailkan hari ini kerana panel peguam telah menyiapkan dokumen.

“Ia telah difailkan di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur sebentar tadi ,” katanya .

Katanya, Pakatan tidak memfailkan saman itu di Perak “supaya tidak menyebabkan malu kepada hakim-hakim” di negeri itu dengan meminta mereka membuat pilihan.

Leong berkata, Dr Zambry akan dinamakan sebagai responden tunggal dalam saman yang akan difailkan Mohammad Nizar.

Pakatan bagaimanapun tidak akan mendapat khidmat daripada peguam berpengalaman yang juga Pengerusi DAP, Karpal Singh

1/lepas geram pagi Jumaat,,
Nasiblah labu! Aduhai Malaysiaku!


Pakatan Rakyat buat demonstrasi,polis kata HARAM!
Pakatan Rakyat buat ceramah,disignkan HARAM!
Pakatan Rakyat buat akhbar,KDN kata HARAM!
Pakatan Rakyat ada web kebenaran,di hack kerana HARAM!
Pakatan Rakyat memohon sembah durhaka,diratib HARAM!

Ish-ish,malu kome nak royak bebenornya.Bila..

Umno buat demonstrasi,POLIS dan BALACI SEMUT MERAH turun padang mengawal,
Takut di baling terompah oleh penyokong PAKATAN RAKYAT,
Umno buat ceramah,diimport bas berpuluh-puluh angkatan perang,orang asli kampung mana entah!
Umno cipta akhbar,fitnah berjela-jela,naik muntah rakyat!
Umno reka web kefasikan,penuh bahasa merapu! Taaaaadaaaaaaak harga beb!
Umno persembahkan bahasa "natang" buat AGONG MALAYSIA,lu olang umno senyap dalam kelambu beeeeb!!

Ada otak pikir!! UMNO,lu ingat kita olang ni,hamba lu kaa.Sekalang,lu orang main sekat-sekat,main tarik-tarik pulak,hebat lah lu.Tembak,lepah tu menyorot buntut! Aduih sama dengan adik beradik hangpa kat Israel tu! Penakut! Lawan jantan la beb!Apa guna pakai Semut Merah!!Sanggup lu,umno,buat kat kami! Kami ingat UMNO!Kami takkan lupeee beb! Lu olang aja yang mudah lupeeee! Memang dasar 'zu'.