ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Feb 11, 2009


Wednesday, February 11, 2009

Tiadanya imbangan maklumat menyebabkan rakyat......

Rakyat Perak keseluruhannya bosan situasi yang berlaku sekarang. Jalan pintas menenangkan keadaan lakukan pilihanraya. Ketika dunia semakin moden , rakyat semakin cerdik dan bijak menilai segala tohmahan propaganda murahan media nasional. Tiadanya imbangan maklumat menyebabkan rakyat keseluruhannya lebih benci dan jijik menonton sajiandemi sajian yang direka cipta khasnya untuk menghalalkan tindakan pihak berkuasa.
MB yang baru pasti akan menjalankan tugas beliau pada pandangan beliau. Bagaimana MB baru itu nak menjalankan tanggungjawab andai rakyat hanya mengiktiraf Dato Nizar sebagai MB mereka yang sah?
Adakah MB Haram ini akan datang bersama dengan trak FRU ataupun polis yang ramai untuk sesuatu majlis..?Itulah yang akan difikirkan...Bagaimana? Sampai bila...? Rata-ratanya rakyat bosan polis dicampuri urusan politik ini..?

KEKOSONGAN PARLIMEN BUKIT GANTANG DAN BKT SELAMBAU ..ADALAH MEDAN TERBAIK BUAT RAKYAT UNTUK MELUAHKAN ISI HATI MEREKA YANG BOSAN DENGAN BE END..

Wednesday, February 11, 2009

Blog terbaru yang terbit hasil dari 'Krisis Perlembagaan' di Perak oleh blogger muda yang mengelarkan dirinya ZIONISUmnO (zU). Blog beliau boleh dilayari di sini [link] - Ganas giler yeop, kau tak takut ISA ker ?

Kedah tidak mudah ditokak

Apabila Barisan Nasional merampas Perak dari Pakatan Rakyat maka ianya dilihat masyarakat sebagai permainan nakal dan konspirasi diantara beberapa institusi peringkat persekutuan dan negeri yang membelakangkan undang-undang.
(klik tajuk)

ManjanikBERITA DARI MANJANIK(KLIK 1,2,3,)


Tok Guru tidak setuju Nizar bertanding Parlimen Bukit Gantang

Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat tidak bersetuju dengan cadangan DAP agar bekas Menteri Besar Perak, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin diberi peluang bertanding pada pilihan raya kecil Parlimen Bukit Gantang nanti.


Baca lagi »

Aku bukan nak menderhaka tapi...

السلام عليكم ورحمة الله
"Walau seberapa banyak sekalipun askar, polis atau pengawal istana digaji untuk melindungi dan menjaga tahta, namun tiada satu pun akan dapat mengatasi kehendak dan aspirasi rakyat jelata. Walau seberapa banyak peluru bedil atau peluru meriam sekalipun digunakan, namun tidak satu pun dapat menyekat kemarahan aspirasi rakyat. Jika kehendak rakyat jelata dimakbulkan Allah, maka (berlakulah) perpindahan takhta dari istana ke muzium seni dan budaya" - Sultan Azlan Shah ketika dianugerahkan Doktor Kehormat Undang-undang, di Majlis Konvokesyen, Universiti Sains Malaysia, Pulau Pinang pada 29 Jun 1980.

PETALING JAYA: Bekas Menteri Besar Perak, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin berkata, walaupun namanya disebut-sebut untuk bertanding bagi kerusi pilihan raya kecil Bukit Gantang, namun beliau menyerahkan kepada Pakatan Rakyat untuk menentukan calon yang sesuai. (klik tajuk)

[DIKEMAS KINI] PUTRAJAYA: Peguam veteran Karpal Singh (gambar) hari ini berkata, beliau tidak akan mewakili Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin dalam memfailkan saman untuk mengisytiharkan pelantikan Datuk Dr Zambry Abdul Kadir sebagai menteri besar Perak yang baru adalah batal dan tidak sah.

Wednesday, February 11, 2009

"Datuk, tolong beredar. Saya hanya mengikut arahan."Kira-kira jam 11.05 pagi, beliau dan rombongannya tiba di depan pintu masuk bangunan tersebut tetapi kenderaan mereka dihalang oleh polis.

Mohammad Nizar kemudian keluar kenderaan rasminya dan berjalan menuju pintu masuk tetapi dihalang oleh polis yang kendengaran berkata, "Datuk, tolong beredar. Saya hanya mengikut arahan."

Menteri besar Pakatan Rakyat itu kemudian menjawab:

"Tidak dapat masuk tidak mengapa. Hari ini tidak ada banyak temu janji. Hari ini adalah hari (bertemu) pelanggan."

Wednesday, February 11, 2009

K'jaan Pakatan Perak berjaya selesai isu-isu tertunggak...

Sepanjang 10 bulan mentadbir Perak, kerajaan negeri telah dapat menyelesaikan dalam masa yang singkat, isu-isu yang sudah lama tertunggak, kata Presiden Majlis Peguam, Datuk S Ambiga.

ambiga sreenevasanKatanya, antara isu-isu yang dapat diselesaikan oleh kerajaan negeri Pakatan Rakyat Perak ialah ialah: (klik tajuk diatas)
  • Lebih 10,000 akhbar PKR kena rampas  • suara keadilanAkhbar PKR Suara Keadilan edisi krisis menggelegak politik Perak menjadi sasaran rampasan Kementerian Dalam Negeri (KDN) minggu lepas, kata ketua penerangannya.LAGI

Kalau mahu, Sultan boleh tarik balik perlantikan Dr Zamry sebagai MB Perak! -ref malaysiakini

Dalam satu wawancara khas saya bersama Profesor Dr Abdul Aziz Bari berkeneaan komplikasi undang-undang tentang kemelut Pakatan Rakyat Perak, di Bilik Editorial Harakah
berita lanjut

sanggahtoksago(klik)


"Mereka punya perancangan, Allah juga punya perancangan. Nescaya rancangan Allah itu lebih Hebat !"

* Merujuk kepada PRK di Perak dan Kedah.
*Bezanya Parlimen dan DUN


"Kamu (BN) bercakap tentang demokrasi, tetapi kamu tidak berani untuk berhadapan dengan rakyat. "Kamu kalah di Permatang Pauh, Kuala Terengganu dan kamu takut untuk kalah lagi,"

> Anwar Ibrahim"Koperal Sirul Azhar Umar, dalam nada sebak memberitahu Mahkamah Tinggi bahawa beliau adalah "kambing hitam" untuk menutup rancangan pihak berkenaan yang tidak berada dalam mahkamah."

-Utusan

Siapakah Pihak Berkenaan Itu ???

Najib bakal diCANTAS !!!

Keputusan Pilihanraya Parlimen Bukit Gantang PRU12. 2008

السلام عليكم ورحمة الله
salam sejahtera.
Untuk rekod:

P59 BUKIT GANTANG (55,471)
Melayu: 63.48% Cina: 26.77% India: 9.71% Lain: 0.04%
M.Murganan (Bebas)
Azmi Mohd Zabidi (BN-UMNO)
Roslan Shaharum (PAS)

Roslan Shaharum (Menang)
Jumlah Undi: 20,015

Azmi Mohd Zabidi Jumlah Undi: 18,449
M.Murganan Jumlah Undi: 872
Majoriti : 1,566
Jumlah Undi Dikeluarkan: 40,301
Jumlah Undi : 39,315
Undi Diterima : 38,464
Undi Ditolak (Rosak) : 851
Undi Tidak Dikembali : 114
% mengundi : 72.65%
2004: Tan Lian Hoe (BN-Gerakan)
Majoriti 6,702


N13 Kuala Sepetang
See Tean Seng (BN) 6721
Tai Sing Ng (PKR) 7285
....Majoriti 564

N14 Changkat Jering
Datuk Mat Isa Ismail (BN) 8309
Mohd. Osman Mohd Jailu (PKR) 9411
....Majoriti 1102

N15 Trong
Nor Azli Musa (PAS) 3296
Datuk Rosli Husin (BN) 4212
....Majoriti 916