ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Aug 4, 2010

PROGRAM PEMUTIHAN MASAALAH SOSIAL


AHLI PARLIMAN BERSAMA HANYAR MELAWAT SERTA MENYELESAIKAN MASAALAH YANG TERLEPAS PANDANG

Lawatan yang telah dirancang dan hari ini, di sekitar Kampong Sungai Sedu Kuala Langat amat bermakna. Dan beberapa perkara dapat diselesaikan. Masaalah utama iaitu sosial ekonomi serta berbagai telah diketahui sendiri oleh Ahli Parliman serta Penguasa Tadbir Pejabat Ugama Islam.Bergambar bersama pengadu yang diberhentikan kerja tanpa dibayar pampasan dan EPF tidak dibayar setelah gaji dipotong.(bekerja sejak lebih 15 tahun).

Gambar bawah, bersama pegawai pej ugama K.Lgt melihat sendiri masaalah ibu tunggal yang menumpang dirumah usang serta terbiar. Turut serta bersama mantan Ketua AMK Cabang K.Lgt (sdr Shahharuddin)
Sumbangan juga dapat diberi dan semua masaalah yang diperlukan telah dapat diambil tindakan.