ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

May 3, 2009

3/5/09. Ahad.

BERITA MEDIA 1 MALAYSIA:- PENYOKONG PAKATAN RAKYAT PERLU MATANG.

DUN Penanti: Komponan PR antara Parti Keadilan Rakyat (keADILan) dan PAS berhubung parti mana yang patut mewakili Pakatan Rakyat pada pilihan raya kecil kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Penanti merupakan masalah kecil yang boleh diselesaikan, adalah sesuatu yang baik apabila pemimpin-pemimpin akar umbi daripada Pakatan Rakyat untuk membuat cadangan mewakili pimpinan parti masing-masing, pucuk pimpinan PAS bersetuju membenarkan keADILan untuk membuat keputusan kata Penasaihat keADILan.

DSAI telah menemui Pesuruhjaya PAS Pulau Pinang, Salleh Man dan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Permatang Pasir, Mohd Hamdan Abdul Rahman petang semalam.

“Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan Penasihat DAP, Lim Kit Siang memberitahu kepimpinan Pakatan Rakyat dalam satu mesyuarat bahawa mereka bukan sahaja bersetuju, tetapi menyokong sepenuhnya pilihan keADILan, Mansor Othman untuk bertanding di Penanti," katanya selepas merasmikan bilik gerakan Wanita keADILan Permatang Pauh di Sungai Semambu semalam.

Ketiadaan wakil PAS semasa beliau mengumumkan Mansor sebagai calon Selasa lalu, Anwar memaklumkan pada ketika itu Salleh berada di Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang bagi menyambut ketibaan keluarganya dari Mekah.

Ketua Umum Pakatan Rakyat menambah, isu ini sebenarnya diperbesarkan oleh media dan adalah tidak benar dakwaan yang mengatakan PAS tidak akan memberikan sokongan atau membekukan jenteranya pada pada pilihan raya kecil itu nanti.