ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Jul 15, 2010

Kerajaan PR Selangor dah gila ke apa....?

Mungkin itulah antara pertanyaan orang ramai khususnya penyokong PR. Apa yang gila tu....?


Kerajaan Selangor melantik (anggota pembangkang) orang kuat umno jadi Pengerusi Kira Kira Wang Awam Negeri Selangor. Satu keputusan yang tidak pernah dibuat oleh kerajaan Barisan Nasional.

Perlantikan itu akan membuka ruang pengendalian kewangan kerajaan negeri secara telus dan bertanggung jawab. Kaedah ketelusan seumpama itu tidak mampu dibuat oleh umno/bn selama ini. Maklumlah terlalu banyak penyelewengan kewangan yang mahu mereka sorokkan daripada terdedah kepada pengetahuan rakyat.

Memanglah perlantikan itu nampak macam kerja gila kerana melantik musuh pantau perjalanan kewangan negeri. Tapi itulah lambang ketelusan PR sebenarnya. Jadi kepada orang umno yang gila gila mencetuskan isu pasir di Selangor bolehlah rujuk ADUN Sungai Burong selepas ini.