ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Aug 17, 2009

17/08/09. Isnin.

Hissyammuddin1Najib1 Dalam 1Malaysia

Laporan lansung Penamaan Calon Permatang Pasir

10.10 pagi : Hanya dua calon - BN dan PAS menyerahkan borang. Kamarul Ramizu Idris yang hadir untuk serah borang mengubah fikiran dan tidak mengemukakan borang penamaan calon, kata Timbalan Pengerusi SPR Datuk Wan Ahmad Wan Omar.

10.00 pagi : Penamaan calon ditutup. Setakat ini 3 orang telah menyerahkan borang. Rohaizat Othman dari BN, Mohd Salleh Man dari PAS dan Kamarul Ramizi Bebas. Masa bantahan 1 jam.

9.45 pagi : Menunggu masa penamaan calon tamat untuk masa bantahan pula.

9.38 pagi : Calon Bebas Kamarul Ramizu Idris tiba di pusat penamaan calon.

9.30 pagi : Bilangan penyokong PAS dianggarkan 5,000 orang. BN 500 orang.

9.24 pagi : Calon Bebas Kamarul Ramizu Idris dikhabar masih di dalam perjalanannya ke pusat penamaan calon

9.15 pagi : Tidak kelihatan seorang pun calon Bebas. Mungkin pertandingan hanya BN lwn PAS.

9.05 pagi : Muhyiddin dan Pengerusi Umno Pulau Pinang, Datuk Seri Dr. Zahid Hamidi kembali ke khemah khas untuk BN.

9.00 pagi : Penamaan Calon dibuka, Rohaizat dari BN masuk dahulu diikuti dengan Ust Mohd Salleh Man dari PAS

8.45 pagi : Rombongan BN mula bergerak ke pusat penamaan calon diketuai TPM, Tan Sri Muhyiddin Yassin, bersama calon BN, Rohaizat Othman, dan pemimpin Umno serta BN lain.

8.40 pagi : Kelihatan Datuk Seri Anwar Ibrahim, Ahli Parlimen Permatang Pauh di Pusat penamaan Calon

8.35 pagi: Kira-kira 50 pemimpin PAS dan anggota komponen Pakatan yang lain - antaranya Naib Presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar dan Setiausaha Agungnya, Datuk Mustafa Ali - memasuki IBKN dengan mengiringi calon mereka, Salleh Man untuk menyerahkan borang penamaan calon.

8.20 pagi: Penyokong Pakatan dan BN sudah mula berkumpul di kawasan berhampiran IBKN. Penyokong PAS melaungkan lagu dan slogan.

8.00 pagi: Anggota panel SPR tiba di IBKN. Timbalan Pengerusi SPR, Datuk Wan Ahmad Wan Omar yakin proses penamaan calon akan berjalan lancar.

7.55 pagi. Ahmad Zahid Hamidi dan Ali Rustam turut kelihatan.

7.52 pagi : Timb Presiden PAS, Ust Nasharuddin Mat Isa dan Datuk Seri Nizar Jamalauddin hadir bersama penyokong PAS.

7.50 pagi: Helikopter PDRM membuat rondaan udara sekitar kawasan IBKN.

7.40 pagi: Jumlah kehadiran penyokong BN dam Pakatan Rakyat mula meningkat, cuaca cerah. Kelihatan ramai penyokong mengenakan topeng perlindungan pernafasan ekoran kebimbangan wabak influenza A(H1N1). Begitu juga anggota pasukan keselamatan.

7.30 pagi: Penyokong-penyokong parti mula berkumpul dalam lingkungan kawasan kira-kira satu kilometer dari IBKN. Ramai menggunakan topeng pelindung elak penularan wabak H1N1 di Permtg Pasir

7 pagi: Jalan Berapit ke Institut Kemahiran Belia Negara (IBKN) ditutup secara berperingkat kepada lalu lintas menjelang proses penamaan calon.