ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Jan 25, 2012

BUDAYA BANGSA MELAYU INI DIPUPUK OLEH SIAPA???Kenapa anak muda ini berceramah diluar pagar atas kenderaan pemacu 4 roda (pic-up)?
Kenapa pulak mereka berceramah selepas solat Jumaat?
Yang anehnya, kenapa lebai-lebai tua menjadi gila bagai orang tidak sioman?
Salahkah anak muda ini berceramah pada ketika itu?
SAMA-SAMA KITA RENUNGKAN.Amat sangat memalukan pada Islam yang BerIman. Pada yang tidak BerIman, itu perkara biasa untuk mereka yang tidak mahu mencari ilmu. 
Ada AKAL yang Allah sempurnakan pada manusia yang bergelar diri beragama Islam, biarlah beraklak mulia untukmenjadi contoh untuk semua.
Pada orang yang tidak sempurna AKAL, Allah telah sempurnakan untuk tidak wajib menunaikan solat. Inikan solat Jumaat yang wajib dikira untuk sempurnakan solat Jumaat pada hari itu. Wallahhualam.
Fikir fikirlah