ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Feb 25, 2009


SIAPA SEBENARNYA PENGKHIANAT KEPADA RAKYAT?

TERKINI.. BN menghalang usaha murni kerajaan Selangor untuk membeli Syabas dan 3 lagi syarikat pembekal air swasta yang dilihat menyusahkan pengguna air Selangor berikutan bil-bil air yang tinggi. Usaha kerajaan Selangor ini akan membuatkan harga air lebih murah sehinggalah BN tiba-tiba membuat tawaran yang lebih tinggi kepada 4 syarikat pembekal air swasta ini untuk memastikan rakyat Selangor tidak mendapat bekalan air yang lebih murah.
-
Siang malam kerja UMNO ni ialah mensabotaj. Dah kalah pilihanraya nanti UMNO jangan jadi militan pulak...
25 February 2009

Siasatan kes Khir Toyo beli apartmen RM25 juta - Malaysiakini

Bekas Menteri Besar Selangor Khir Toyo kini disiasat kerana dipercayai mendalangi pembelian dan penjualan apartmen mewah di Makkah membabitkan penggunaan dana awam sebanyak 25 juta ringgit.

Urus beli-jual itu dilakukan menerusi Permodalan Negeri Selangor Berhad, sebuah anak syarikat kerajaan negeri yang kini dalam siasatan audit. Demikian menurut kenyataan pejabat Menteri Besar Selangor..klik seterusnya
SIAPA SEBENARNYA DI BELAKANG "RIBUT" DALAM PKR?

Siapa sebenarnya orang di belakang keributan politik kini? PKR kini seolah diasak kiri & kanan. Apa fasal ahli PKR yang jadi sasaran? Perak jadi kelam kabut berpunca dari DUN PKR. MB Selangor ialah orang PKR, yang kena gasak MACC. Foto seksi juga orang PKR, Bukit Selambau pun PKR. Apa fasal?
-
Orang PAS dan DAP tak pula jadi sasaran utama walaupun ada. Ini semua kerja strategis. PAS & DAP dah berjuang berpuluh tahun & kesannya pada UMNO/BN tak memeningkan. Pernah bekerjasama dengan S46 & PBS. Tetap juga BN menang besar dalam PRU. Jadi bagi dia (mereka), PAS/DAP bukan masalah tunjang. Mereka mesti serang sasaran utama.
-
Sasaran utama strategis ini ialah Anwar Ibrahim. Masuk penjara...(klik)...seterusnya