ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Mar 23, 2009

23 March 2009

PAS siap sedia tempuh pilihanraya kecil Bukit GantangSeluruh jentera parti sedang membuat persediaan yang rapi di semua peringkat.Ku Li: Umno is already splitVeteran politician Tengku Razaleigh Hamzah, who unsuccessfully contested the Umno president’s post three times, can only watch from the sidelines the convulsions gripping the party ahead of next week’s general assembly.

Razaleigh, who still look robust at 71, talked to Malaysiakini on a wide range of issues in a 60-minute interview at his ‘White House’ in Ampang, Kuala Lumpur.

In this first of a three-part series, he shared his views on the barring of deputy president aspirant Mohd Ali Rustam. - MalaysiakiniBatang Ai - Jawah Gerang named as Candidate

PKR hari ini telah menamakan bekas ahli parlimen Lubok Antu yang tidak asing lagi, Jawah Gerang untuk menggalas cabaran Pakatan Rakyat menentang BN dalam pilihanraya kecil DUN Batang Ai yang akan berlangsung 7 April iniBatang Ai | Jawah Gerang named as Candidate
Press Conference by Anwar Ibrahim
Grand Continental, Kuching Sarawak
9.30 am 23 March 2009

Janji - Buat Khir ToyoInilah derita kami
Gambar inilah kebahagian mereka dari derita kamiSahabat ku
Semalam aku bisikan ke telinga anak kecil ku
Esok lusa jika aku dijemput kembali
Aku akan pergi , jika itu janji aku pada Ilahi.

Kata ku kepada anak ku
Berjanji la kamu,
Sebagai saksi
Apabila syurga kita
Melutut menyembah bumi sendiri
Kerana khianat bangsa kita sendiri
Mereka ragut kebahagian kita
Untuk ketamakan mereka
Dari derita kita
Dari air mata kita
Dari kesengsaraan kita
Dari keringat dan peluh ayah
Dari tangis dan rayuan ibu mu
Dari kesombongan mereka
Dari kuasa bongkak mereka
Dari kezaliman mereka
Dari ketamakan mereka
Dari keangkuhan mereka.
Mereka diri kan istana mereka
Mereka roboh kan mahligai kita

Anak ku
Berjanji lah
Kerana kau juga menjadi saksi
Kerana kau juga yang mengerti
Kerana kita lemah tak berdaya
Kerana kita mangsa haloba mereka

Sahabat ku
Hari ini mereka merayu
Hari ini mereka menagih
Mereka berjanji
Mereka lakukan apa saja
Kerana mereka mahukan kembali
Kuasa mereka
Kerana

Allah SWT
Membalas dosa terkeji
Allah tarik kuasa mereka
Allah tarik keangkuhan mereka
Allah tarik kesombongan mereka
Allah tarik negeri mereka
Allah tarik mahkota mereka

Nukilan : Ayah Kampong Berembang

Inilah Rumah Jawa terkaya di Malaysia dan mungkin Asia ?


Ruang depan rumah , ini gambar kereta pekerja , 30 ke 50 biji kereta senang saja boleh masuk. Kalau jadi Ketua Pemuda dan jadi menteri , bayangakanlah betapa besarnya lagi istana ini. Istana ini kita gelar sebagai Istana Meroyan.


Dari atas - Siap bertembok macam Tembok Besar Cina

Ada air terjun sekali dan Taman Firdaus , manalah Wak ini ambil duit banyak ini.

Antara tembok yg mengelilingi rumah ini , bayangkan bila tembok ini kita lihat sejauh ini masih bertembok. Besar sungguh kawasan rumah ini. Jom kita buat rombongan.


Tentu ramai yang tidak tahu kenapa gambar istana ini wak paparkan dalam blog ini, Sebenarnya wak berbangga kerana bukan mudah bagi seorang anak Jawa untuk memiliki rumah sebesar rumah ini, jika dinilaikan semula harga rumah ini tidak kurang dari 15 juta. Berapa sangat gaji jawa ini dahulu , itu baru harga rumah belum lagi meintanance rumah ini. Beruntunglah Pemuda UMNO jika Kalaulah empunya rumah ini menjadi Ketua Pemuda UMNO . Bolehlah selalu berkunjung ke rumah ini., sebelum ini kecoh mereka mengenakan Istana arwah Dato' Zack. Ini bukan istana lagi , White House pun tak macam ini.

White House siapa ini, disini wak akan bawa anda meneroka ke kawasan rumah ini dengan gambar yang wak terima , tapi wak tidak boleh terokai semua , maklum lah gambar curi-curi. Bolehlah kalau nak buat rombongan untuk melawat satu lagi tempat bersejarah dan cantik bagaikan kawasan peranginan. Alamat Jalan Suasa 7/1L, Section 7, 40000 , Shah Alam, Selangor. Rumah ini dikatakan masih dalam pembinaan. Kalau nak tahu rumah siapa ini dengan lebih lanjut , cheklah sendiri kat Pejabat Tanah. Siapa lagi yang mampu untuk memiliki rumah sebesar ini ?

[Kemaskini : Wak baru terima gambar ini melalui pesanan email Wak]

Rumah yang tengah-tengah tu kalau buat kilang Tempe pun ok jugak

Wah!!! Sekolah Rendah Wak dulu pun tak seluas ini.


Ini Rumah kaa... Istana Kayangan

Waduh-waduh siap dengan kolam renang lagi tuh!!!

Wak budak Kampung mana mampu beli rumah Mahligai seperti ini, wak orang susah...


kempen bn di Batag Ai: KDN gantung permit akhbar PKR~MalaysiakiniKementerian Dalam Negeri (KDN) hari ini menggantung permit akhbar rasmi PKR Suara Keadilan selama tiga bulan, menghalangnya berkempen sewaktu dua pilihanraya kecil DUN Bukit Selambau dan Batang Ai.

Akhbar tersebut mendapat surat penggantungan itu kira-kira 5 petang ini yang berkuatkuasa serta-merta.

"Dukacita dimaklumkan bahawa kementerian ini telah membuat keputusan untuk menggantung permit penerbitan akhbar Suara Keadilan selama tempoh tiga (3) bulan berkuatkuasa serta-merta," surat KDN dipetik.

Bagaimanapun menurut surat yang dikeluarkan oleh setiausaha bahagian Unit Kawalan Penerbitan dan Teks Al-Quran KDN Che Din Yusoh tidak memberi sebarang alasan tindakan tersebut. Inilah satu contoh provokasi jahat bn dalam menjayakan misi jahanam mereka!!

Melaka pula mula kecoh!!~Malaysiakini

http://farm3.static.flickr.com/2208/2680576776_091ff8fa23.jpg

Pesuruhjaya PAS Melaka, Ustaz Abdul Ghani Abdul Rahman, terus mengesa Dato' Seri Mohd Ali Rustam supaya meletakan jawatan sebagai Ketua Menteri Melaka setelah disabitkan dengan politik wang oleh Lembaga Disiplin Umno baru-baru ini.


pkr pas umno ali rustam protest in melaka 180309 01Rakyat Melaka katanya, tidak mahu diketuai oleh seorang Ketua Menteri yang terlibat dengan gejala rasuah.

"Rasuah amat bahaya kepada negeri dan negara ini kerana kita bimbang generasi muda akan turut mencontohi perbuatan ini.

"Ini akan menghancurkan generasi muda. Beliau mesti letak jawatan kerana perbuatan itu sangat tidak bermaruah dan ia kesalahan besar, malah menunjukkan beliau tiada integriti dan tiada amanah," katanya.

Beliau turut menjelaskan bahawa Ali perlu meletakan jawatan kerana telah disabitkan kesalahannya oleh Lembaga Disiplin Umno sendiri dan itu merupakan bukti kukuh kerana lembaga tersebut diwujudkan oleh Umno bagi menghapuskan politik wang di dalam parti Umno.

"Kita akan adakan perhimpunan besar-besaran untuk menerangkan kepada rakyat Melaka supaya mereka faham keadaan yang sebenar dan kita tak mahu dikatakan hanya menabur fitnah semata-mata.

"Biar orang Melaka tahu bahawa jikalau Ali Rustam menang sebagai Timbalan Presiden Umno dan menjadi Timbalan Perdana Menteri adalah di atas cara yang tidak betul," kata beliau.

Beliau juga menasihatkan penyokong Ali Rustam yang berarak dari kediaman rasmi Ketua Menteri Melaka ke Seri Negeri tempoh hari bagi menghalang penyerahan memorandum daripada Pakatan Rakyat Melaka supaya berfikiran terbuka dan tidak semborono menyokong pemimpin yang mengamalkan rasuah.


pkr pas umno ali rustam protest in melaka 180309 04

Sementara itu, penyokong Umno yang berhimpun di depan Seri Negeri bagi menghalang penyerahan memorandum tersebut bertindak ganas menerajang dan melempar pelbagai objek terhadap kenderaan Ketua Pemuda PAS Melaka, Ustaz Kamaruddin Sidek sehingga mengakibatkan kerosakan.

Mereka yang berarak dari kediaman rasmi Ketua Menteri, Seri Bendahara diketuai oleh Ali Rustam diberi kawalan keselamatan VIP oleh pihak polis sedangkan ia bertujuan memprovokasi rombongan Pakatan Rakyat.

Polis telah mengadakan sekatan jalanraya menuju ke Masjid Al Alami dan Seri Negeri serta mengawal ketat di kedua lokasi tersebut sejak 11.30 pagi bagi menghalang hasrat Pakatan Rakyat.

Ini adalah kejadian kedua provokasi yang dilakukan oleh penyokong Ali Rustam ke atas Pakatan Rakyat di mana sebelum ini mereka melakukan provokasi di depan bangunan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia Melaka ketika laporan rasuah Ali Rustam dibuat.
P/S MULAKAN KEMPEN PRK PERAK, KEDAH & SARAWAK DEMI MENEGAKKAN KEBENARAN, TUMBANGKAN UMNO!!! BUKTIKAN TAKTIK KOTOR UMNO TIDAK MEMATAHKAN SEMANGAT PAKATAN RAKYAT!!!TAKBIRRRR!!!!