ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

May 19, 2009

19/05/09. Selasa.

SIKAP KOSMETIK BN YANG DITERAJUI 1 MALAYSIA.

Sikap Najib adalah seperti ahli politik bertongkat. Beliau suka membuat kenyataan politik kolot. Politik 1 Malaysia akan memusnahkan pemikiran rakyat atas pagar dan akan menjadi lebih parah lagi jika tidak dibendong.

Rakyat Malaysia harus berpegang pada perinsip asal yang berslogankan, iaitu “bersatu teguh, berpecah roboh”. Pada masa kini semua rakyat kerdil mengalami cabaran hidup dan dugaan ekonomi yang semakin menyempit.

Pada Najib dan konco-koncu beliau, mereka bukanlah memikirkan bagaimana membentuk agar merakyat ekonomi rakyat yang bolih menyatukan berbagai bangsa kepada bangsa yang berdisiplin dan berpelembagaan.

Berbalik kepada pilihanraya kecil di Penanti, sewajarnya pemimpin politik seperti Najib tidak perlu bercakap tentang ekonomi. Rakyat yang waras lebih faham rentak permainan Najib yang bertongkat itu.

APA YANG JELAS IALAH PENGISTIHARAN MEREKA TIDAK BERTANDING IALAH KERANA MAHU MELEKAKAN PR SUPAYA TIDAK MEMBUAT PERSEDIAAN YANG RAPI TERHADAP PILIHANRAYA KALI INI DI SAMPING ADA TUJUAN SUPAYA BERLAKU RAMAI PERSAINGAN DARIPADA CALON BEBAS, DAN PADA SA'AT AKHIR NANTI MEREKA AKAN MASUK JUGA BERTANDING, DENGAN ITU MEREKA MENGHARAPKAN BAHAWA PENGUNDI ATAU PENYOKONG CALON PR AKAN BERPECAH, ATAU KITA AKAN MELIHAT NANTI SALAH SEORANG DARI CALON BEBAS NANTI MENDAPAT SOKONGAN PENUH DARI BN/UMNO, BERERTI JIKA CALON BEBAS MENANG MAKA IA AKAN MENYERTAI UMNO.

LAWAN TATAP LAWAN, PENTING RAKYAT MALAYSIA TERBELA DAN JANGAN MENGAMBIL KESEMPATAN DALAM KESEMPITAN. PAKATAN RAKYAT BOLEH!!!.