ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Oct 6, 2010

KENYATAAN MELAMPAU TANPA USUL PERIKSA

Saya menegaskan kenyataan SetiaUsaha Agong Parti Keadilan Rakyat amat melampau. Tanpa usul periksa dan meneliti keakar umbi dan telah membuat kenyataan yang saya tidak boleh terima dari kenyataan itu. Kalau beginilah rupanya sikap pimpinan atasan yang sanggup menjadi pak turut, makin menjadi terlalu hinanya pandangan rakyat kepada parti KEADILAN. Selama ini rakyat memandang hormat kpd parti untuk perubahan sepertimana yang dijanjikan. Kalau dulu, sebelum diberi mandat oleh rakyat untuk menerajui negeri-negeri dan ramai yang calun PRU12 boleh berada dikerusi empok sudah tidak ada masa untuk meneliti apa sebenar diperingkat akar umbi berlaku.
Kenyataan Saifuddin nasution amat bercanggah dan saya tidak akan memaafkan jika ia terus berlarutan. Saya akan tuntut diPADANG MAHSAR NANTI.
Saya juga ingin bertanya dimana laporan yang Sdr Saifuddin dapat? Sebagai S/U Agong perlu berhati-hati untuk mengeluarkan kenyataan dan jangan memalukan parti. Saya tidak pernah keluar parti, dan saya telah nafikan dengan menghantar surat kpd pusat. Apa yang berlaku, setiap laporan saya yang dihantar kpd pusat parti KEADILAN langsung tidak pernah dijwb kepada saya. Laporan Polis pun juga saya telah lakukan. Kalau berita yg terkeluar dari akbar-akbar BN pd 2007 diguna pakai, saya merasa malu kerana ada seorang pemimpin parti politik spt beliau yg inginkan menegak kebenaran, menjadi kabur. Adalah tidak layak beliau berada dijawatan spt disandang sekarang.
Saya cabar beliau untuk apa beliau siang dan malam keluar berkempin menghasud rakyat dikampong-kampong menyatakan Parti ini untuk membela rakyat? Mengapa semasa DSAI masih berada dipenjara Sg Buluh beliau sanggup tinggalkan parti dan melibatkan diri kpd PAS?


Saya selitkan kenyataan PALSU beliau, dari Malaysiakini pada 6oct 2010 jam3.24pm. Untuk tatapan dan  khasnya kpd rakyat Kuala Langat yang lebih mengetahui siapa saya pada PRU12 2008 tempoh hari.


Ahli Umno sabotaj mesyuarat PKR dikenalpasti
Beberapa pihak luar yang sesetengah mereka didakwa mempunyai hubungan dengan BN, dipercayai terbabit dalam mengganggu pemilihan cabang PKR sejak beberapa minggu kebelakangan ini.

Sehubungan itu, setiausaha agung PKR, Saifuddin Nasution berkata, beliau akan menyahut cabaran Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin untuk menamakan mereka.

"Saya sahut cabarannya dan akan namakan mereka yang timbulkan masalah itu yang kami kenalpasti melalui rakaman video,” kata Saifuddin di ibu pejabat PKR di Petaling Jaya, hari ini.

Menurut Saifuddin, antara yang dikenalpasti ialah Razak Halili yang dianggap orang luar yang menimbulkan kekecohan di pemilihan peringkat cabang Kuala langat.

"Dia pernah menjadi ahli PKR tetapi meninggalkan parti selepas kekalahan pada pemilihan 2004. Dia mungkin menganggotai Umno, selepas itu, saya tidak tahu. Namun dia ada memohon (menyertai PKR) tetapi ditolak,” katanya.


Saifuddin juga berkata seorang lagi orang luar juga dikenalpasti menimbulkan kekacauan di mesyuarat cabang Klang yang didakwanya sebagai seorang anggota parti terbesar komponen BN. Beliau bagaimanapun tidak mahu mendedahkan identiti individu berkenaan.