ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

May 21, 2010

Aminul's family claims police cover-up

Keluarga saksi buat laporan 'cubaan bunuh'Keluarga saksi utama kes pelajar 14 tahun yang mati ditembak polis, Aminulrasyid Amzah – Azamuddin Omar membuat laporan polis mengenai apa yang didakwa mereka sebagai percubaan membunuh ke atasnya.

Laporan it
u dibuat di ibu pejabat polis daerah Shah Alam pada jam 2.12 petang hari ini oleh abangnya, Mohd Hafizzuddin Omar.

Azammuddin (pertama dari kanan) adalah penumang di bahagian depan ketika kereta yang dipandu oleh Aminulrasyid ditembak.

Remaja itu juga mendakwa tembakan berulang kali dilepaskan ke arah mereka oleh polis dan dia dibelasah selepas kereta mereka terhenti.

Hafizzudin juga meminta Kementerian Dalam Negeri menubuhkan satu badan bebas bagi menyiasat perkara itu dengan segera.

'Tutup kebenaran'

Serentak dengan laporan polis itu, keluarga Aminulrasyid juga membuat laporan mendakwa pihak polis cuba menutup kebenaran di sebalik kematian remaja itu.

Laporan itu dibuat oleh kakak Aminulrasyid – Norazura Amzah, 39(kiri).

Peguam keluarganya, N Surendran yang hadir pada sidang media berkata laporan polis itu adalah permulaan pusingan pertama tindakan undang-undang oleh keluarga itu bagi membersihkan nama anak mereka.

Menurut Surendran, mereka berharap polis akan memandang berat laporan itu dan menyiasat dakwaan berkenaan.

Katanya, laporan polis itu juga meminta KDN menubuhkan badan bebas untuk menyiasat beberapa kenyataan dikeluarkan pihak polis yang didakwanya seolah-olah bertujuan menutup kes itu.


1 M= Manusia takut pd Orang???


Polis yg prihatin

Begitu pentingnya DSAi di M'sia, meberi ceramah di Permtg Pauh & kelihatan heli pdrm berlegar legar di udara siap pantau dgn. spotlight lagi. Agaknya prihatin,bagi menjaa keselamatan bakal PM? Ataupun mungkin penjenayah yg menembak pegawai istana, letupkan org, tembak remaja yg ketakutan, melenyapkan org yg disoal siasat...semuanya 'not as dagerous as DSAI'...?

Aku nak tambah, Maksiat yang berleluasa, remaja tanam bayi, sudah diambil tindakan ke? Bertahun2 nak buang masa bicara kes DSAI kenapa? Lepas dapat penjarakan DSAI dia nak buat apa? Tanyalah Ezamno dan kumpulan yang dah tak ada maruah tu. Kalau DSAI dipenjarakan makin kuatlah PR sebab kezaliman akan terserlah dan isu untuk menang pilihanraya semakin banyak. Betul tak?


"DE, Wa nak tanya lu, pasti ke lu boleh hidup esok....jgn aipkan orang, monyet pun jangan." (catatan dalam face book beliau, 5 hari tidor lokap)Semoga Allah melindungi rakyat Malaysia, serta' pemimpin yg meperjuangkan keadilan & kesejahteraan anak-cucu kita.