ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Dec 7, 2008

JOM HEBOH KEPIMPINAN RASUAH (susulan dari cerita smlm)Di Bukit Antarabangsa telah berlaku runtuhan dan meragut 4 nyawa.Begitu juga di Ulu Yam 2 nyawa terkorban.Masih lagi kita kuatiri dengan runtuhan tanah yang mengakibatkan BENCANA MANUSIA.Cerita Highland Tower tidak boleh dilupakan tapi rakyat berkepentingan meletakkan ia sebagai Qada dan Qadar.

Yang bertanggungjawab seperti lidah biawak bercabang-cabang.Telunjuk masing-masing menunding kat kalangan penguasa untuk menutup rasuah masing-masing supaya tak nampak kesilapan sendiri.

Biawak seperti ini macam mana pun suka bangkai.Rasuah ternampak.Pasal itu projek dilereng bukit-bukit diluluskan.

Penguasa seperti ini dah jadi kera kena cili api terloncat-loncat kepedasan.

Kepada kepimpinan Pakatan Rakyat perlu berhati-hati mengeluarkan kenyataan dan terus menangani dengam bijak dan jangan melatah.Semoga dugaan demi Allah Pakatan Rakyat menerima dengan tabah dan jadikan contoh yang baik.