ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

May 20, 2011

KENAPA POLITIK DIMALAYSIA MENJADI LEBIH KETERLALUAN ?

Janganlah Rakyat Malaysia Menjadi Mangsa Politik Berkepentingan.Makin menjadi buruk dan mangsanya adalah rakyat Malaysia sendiri. Pada kadar segera, sikap BNumno banyaknya kepada buruk untuk umat Islam. Apa tujuan SEBENAR Sdr Ezam untuk bersama menyokong Umno ? Kalau seperti ini sikap Sdr Ezam untuk  menguntungkan umnobn, maka Sdr Ezam yg dikenali selama ini memperjuangkan KEBENARAN, bagi saya dan diluar sana, Sdr Ezam telah jauh tersasar memperjuangkan kebenaran yang sebenar.
Mengapa, Kenapa dan Bagaimana KeJUJURAN Sdr Ezam memperjuangkan yang hak ? Saya tidak marah beliau bersama Umnobn. Walauapa pun biarlah SETIMPAL apa yg selama ini beliau bersengkang mata semasa bersama keADILan serta keluarga DSAI dulu.
Kalau inilah caranya sikap Sdr Ezam bermain politik, Apa tempat untuk beliau dengan rakyat atau beliau dengan sumpah beliau kepada Allah ??.
Bagi rakyat umum yang mahukan KEBENARAN, bukan lah caranya Sdr Ezam bermain politik nakal seperti dicucuk hidung untuk kepentingan diri. Sejak Sdr Ezam bersama umnobn, juga tidak nampak umno menjadi matang kepada sifar rasuah. Malah lebih menjadi taliarus sepertimana "seekor helang mencengkam anak ayam dengan kuku yang tajam".