ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Feb 2, 2012

Apa yang Tersurat dan Tersirat pada kepala Datuk Zaid Ibrahim?

Amat menggemparkan seorang ahli politik yg begitu lama dalam politik bertindak tegesa-gesa. Keluar parti, masuk parti dan keluar parti, setelah itu, tubuh parti bagaikan tak cukup makan. Hari ini dah umum pula untuk BUBAR parti KITA. 

Adakah Datuk Zaid ini tiada berpendirian? Walau apapun diucapkan tahniah. Dan rakyat diluar sana akan tertanya-tanya akan tindakan Datuk Zaid. Adakah ia satu rangcangan serangan strategi Datuk Zaid yang mempunyai ajenda Tersurat dan Tersirat? Kenapa beliau tidak terfikir ia akan merosakkan repotasi aklak Datuk Zaid yang dikenali Berani Berkata yang Benar?

Bagi pendapat Hanyar, Datuk Zaid terlalu dipengaruhi dan membiar diri diperalatkan oleh parasit parasit politik. Sepatutnya Datuk Zaid lebih lantang lagi untuk berkata benar semasa beliau berada dalam jawatan tertinggi diKEADILAN semasa itu. Mengapa beliau terus tergesa-gesa keluar parti KEADILAN? 

Sadangkan beliau seperti emas yang dipungut oleh DSAI untuk berada dalam KEADILAN. Walauapapun Hanyar sekali lagi angkat tabit buat Datuk Zaid yg terus berani melakukan perubahan, walaupun ia terlalu pahit untuk melaksanakan.

Harapan Hanyar, setiap persoalan ada jawapan dikotak pemikiran Datuk Zaid. Ingat Datuk Zaid, "pisang tidak pernah berbuah dua kali". Dan tidak pernah, terkelihatan untuk menemui "pisang berbuah dua kali". Hanyar percaya hal keujudan Allah.
Wallahhualam.