ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Jul 25, 2009

25/07/09. Sabtu.

KES JENAYAH BERAT 1 MALAYSIA.....rakyat diutamakan, gengster adalah model!

Apa nak jadi bila mahkamah akan bersidang pada tarikh sinonim 2 sept itu?

Sedunia semua tahu lintang pukang undang-undang Malaysia ni, angkara 1 Malaysia. MTKL membenarkan pendakwaraya menangguhkan dahulu penyerahan dokumen berkaitan kes liwat DSAI, sementara menunggu keputusan rayuan mereka di Mahkamah Rayuan terhadap perintah tersebut. Hakim Datuk Mohd Zabidin Mohd Dian membenarkan permohonan pendakwaraya itu.

Pendakwaraya memohon penangguhan penyerahan dokumen itu atas alasan:

1. Perintah mahkamah supaya menyerahkan dokumen tersebut kepada tertuduh mempunyai implikasi dan kesan, bukan sahaja terhadap kes liwat tersebut, tetapi juga kes-kes jenayah yang lain.
2. Ia akan mengelak rayuan pendakwaraya di Mahkamah Rayuan daripada menjadi akademik, kerana ia membabit persoalan perundangan tertentu.

3. Perkara memberi salinan kenyataan saksi kepada Anwar, membabitkan persoalan undang-undang yang perlu diputuskan terlebih dahulu oleh mahkamah rayuan, sebelum Mahkamah Tinggi meneruskan perbicaraan kes tersebut.

Dokumen-dokumen yang dituntut adalah;

1.rakaman kamera litar tertutup (CCTV) di pondok pengawal,
2.rakaman kamera CCTV didua buah lif blok 11 Kondominium Desa Damansara,
3.nota-nota ahli kimia yang menganalisis sampel-sampel DNA,
4.salinan nota doktor Hospital Kuala Lumpur dan
senarai saksi.

Doktor Pusrawi dan laporan 4 orang doktor pakar gomen mengatakan yang juboq Saiful tiada kena liwat,kerana tiada kesan tusukan. Kalau orang awam yang buat dapatan itu boleh kita pertikaikan tapi ini doktor swasta dan gomen.

Anihnya, kenapa pihak pendakwa mahu meneruskan kes biarpun Saiful disahkan oleh empat orang doktor gomen bahawa dia tidak diliwat oleh sesiapa?

Kenapa dokumen-dokumen ini hendak dirahsiakan daripada pengetahuan pihak pembela. Pi mai pun dokumen-dokumen ini akan didedahkan satu persatu oleh pendakwa bila kes ini berjalan. Dan bila dokumen-dokumen tersebut didedahkan macam mana ianya memberi implikasi dan kesan,terhadap kes-kes jenayah yang lain, selain daripada kes liwat tersebut?

Nampak sangat yang pendakwa banyak temberang di sini dan ia dibuat semata-mata hendak "prolong" kes berkenaan. Kalau dah tak ada kesan liwat seperti yang didapati oleh doktor-doktor pakar,kes ini patut masuk bakul sampah saja.

Tetapi kerana dendam kesumat dipihak pendakwa maka pendakwa mahu kes ini lekat dengan apa cara sekali pun. Jadi pendakwa mungkin dah ada cara mereka untuk mengenakan Anwar, walaupun satu dunia tahu bahawa juboq si Saiful tak pernah masuk senjata sulit.

Bukankah ini satu konspirasi yang direka dengan licik dan teliti bersama-sama skrip yang tersusun serta para pelakon-pelakon dan studio lakonannya terserlah. Kalau dokumen-dokumen itu diserahkan pendakwa maka akan terbongkarlah rahsia sebenar, nanti skrip akan menjadi lintang pukang pula.

Sebenarnya kes liwat ini adalah satu kes khayalan semata-mata,sedangkan laporan pakar-pakar perubatan mengatakan bahawa juboq Saiful masih suci dan gebu.........