ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Mar 28, 2009

BELIAU BUKANLAH SEBAGAI NASI TAMBAH KEPADA PAKATAN RAKYAT!!!

Keiklasan pakatan beliau kepada Pakatan Rakyat untuk rakyat Malaysia. Jangan sia-siakan perjuangan beliau walaupun mereka disaat-saat akhir ini menampil.

masih ingatkah kata2 Dato' A Samad Said?

http://2.bp.blogspot.com/_b5yxjTYnBIQ/Sao-LOth3SI/AAAAAAAABpg/jWE2NkDPpyk/s320/a+samad+said.jpg


Ingatkah kata-kata Najib?
Mee Segera. Hanyar cukup faham dengan mee segera yang di maksudkan itu. Bukan kerja-kerja PRK turap jalan dan sebagainya, tapi yang tersirat pada Najib adalah kerak nasi. Kerana beliau adalah bini kepada Rosmah.
Rasanya mee segera tu, bolihlah ditujukan pada Muhyidin Yasin.

PAKATAN RAKYAT PERLUKAN MEE SIAM

4 comments:

Anonymous said...

sah dia tidak amanah dalam tugas. Ape yang mike nak harap dari orang camni? Buat malu golongan intelek Melayu je. Kesopanan dan kesusilaan salah satu daripada rukunnegara yang dicipta UMNO. Bila dah keroje maki hamun orang, boleh kita kate ikut rukunnegara? Kalau dah kesopanan dan kesusilaan taknak ikut, boleh dia mengaku taat pada Raja Berperlembagaan? Makhluk jenis ape ni?

Anonymous said...

Doa Kami...
"Ya Allah!! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah....... . turunkan lah bantuan mu kali ini kepada orang orang Islam di Libanon, hancurkanlah rejim zionis.. amin . ..."> >(Lalu bacalah surah Al Fil / membayangkan kehancuran tentera Yahudi - dengan Izin Allah)

Anonymous said...

tiada kesudahan semakin hari semakin menjadi. Itulah ajaran isalm hadhari......

ANAK TULIN PERAK said...

Ramalaysia perlu bijak memilih kerajaan. Jangan biarkan rasuah menjadi darah daging.
a samad said adalah lampu suloh buat kita