ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Mar 20, 2009

Takziah: Kemalangan FRU di Bukit Gantang (video)~Malaysiakini

AL-FATIHAH....

marilah kita sedekahkan pahala kepada mangsa2 yang beragama islam, semoga rohnya dicucuri rahmat dan berada di kalangan orang yang beriman.

ini bukan bertujuan untuk menyindir tetapi sebagai renungan semua pihak agar sedar akan kehidupan kita yang seterusnya tidak diketahui ajalnya....

mereka telah menjalankan tanggungjawab sebagai seorang manusia, marilah kita jadikan ia sebagai renungan dan pengajaran.....kepada kaum keluarga mangsa Hanyar mengucapkan takziah semoga tabah menghadapi ujian yang datangnya dari Allah swt.

No comments: