ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Apr 24, 2009

24.04.2009. Jumaat.

MASAALAH LAMPU ISTIMEWA DAN JALAN YANG BERLOBANG-LOBANG KE TEMPAT BUANG SAMPAH KG SG SEDU.

Sejak beberapa tahun yang lalu tiang lampu sudah ujud tetapi tidak berpungsi dan didapati 8 tiang yang lengkap tetapi tidak diguna. Didapati wayar dan suiz utama sudah hilang. Kenapa?

Seperkara lagi iaitu jalan masuk ketempat buang sampah yang baru saja diturap semasa kempin pilihanraya yang lepas, telah rosak dan perlu dibaiki dengan segera. Kerana jalan itu bukanlah diguna olih lori-lori sampah sahaja malah penduduk disitu juga menggunanya.

Dimana silapnya pengurusan yang terabai?

Diharap Ahli Majlis (gambar disebelah) yang berkenaan mengambil tanggungjawab membawa perkara seperti ini dalam masyuarat ahli majlis agar penyelesaian terjawab kepada penduduk dan rakyat K.Langat.

Sebelum PR memerintah beliau juga amat sibuk memperjuangkan masaalah tempat buang sampah tersebut. Janganlah setelah menjadi Ahli Majlis, lupa dengan tanggungjawab.


Jalan laluan masuk semak, jalan tar rosak, baru diturap tar semasa PRU 12 yg lepas.

Itulah tiang lampu yg istimewa menanti untuk hilang saja. Apakah hanya 8 batang tiang lampu sahaja atau lebih? Kotak suiz pun dah hilang/disimpan? Peruntukan datang dari mana?

Inilah Yang dikatakan Lampu Istimewa. tidak pernah menyala. Tanya YDP yang bertanggungjawab.

2 comments:

wan said...

Ahli Majlis ni, kerja lah seperti mana sebelum PR memerintah dulu. Jangan dah duduk di kerusi tu, dah lupa apa yang diperjuangkan dulu.

Dulu kononnya perjuangkan untuk rakyat /penduduk kg sg sedu. Tapi hari ni ada kedudukan, dapat gaji lupa anak buah.

Anonymous said...

Kami nak tahu, bagaiman cerita tenpat buang sampah ditepi sungai yang mengakibatkan pencemaran alam sekitar. Tanaman kami menjadi tidak sihat dan banyak dah musnah.
Kebanyakan kami bercucuk tanam pokok sireh.Pendapatan dari hasil daun sireh terjejas.
Kalau dulu hebat, tapi sekarang apa dah jadi?