ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

May 9, 2009

9/5/09. Sabtu.

TENGAHHARI TADI BERMULANYA EPISOD KE 2 NAJIB, UNTUK PENANTI.


Kesemua 13 tahanan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA), yang dibebaskan, mula keluar dari Pusat Tahanan Perlindungan Kamunting secara berperingkat-peringkat bermula tengah hari tadi.

Dua pemimpin Hindraf iaitu M. Manoharan dan Vasantha Kumar pula telah dibawa keluar dari pusat tersebut pukul 2.30 petang tadi.

Ketua kumpulan Hindraf, P. Uthayakumar pula keluar dari pusat tahanan Kamunting pada pukul 2.55 petang selepas ditahan lebih 500 hari.

Isteri Manoharan ketika dihubungi sebentar tadi memberitahu mStar Online bahawa "hampir pasti suami saya akan pulang ke rumah hari ini."

Lima rakyat tempatan, sebahagian daripada 13 tahanan ISA terbabit, dikenakan syarat manakala warga asing pula dihantar pulang ke negara masing-masing, kata Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan yang dipetik oleh The Star.

Dalam pada itu, Bernama melaporkan, Manoharan yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri kawasan Kota Alam Shah dan Vasantha Kumar dibawa keluar dari pusat tahanan Kamunting kira-kira 2.30 petang.

Kedua-dua mereka dibawa berasingan dalam dua buah kereta.

Sebelum itu pada 12.40 tengah hari, sekumpulan tahanan dibawa keluar dengan sebuah van Jabatan Imigresen manakala kumpulan kedua dibawa dengan sebuah van tanpa tanda yang diiringi beberapa buah kereta polis pada 1.20 tengah hari.

No comments: