ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Jun 14, 2009

14/06/09. Ahad.
KAHWIN PAKSA PAS+ UMNO "reactivated"???

Mungkin ramai yang dah baca posting gu kawe, Sheih yang bertajuk "Bila PAS Tertelan Racun Lipas Umno". Saya tak tekan pulak hari tu pautan yang dia bubuh pada nama Wan Abu Bakar dalam posting tu.

Tadi baru teringat nak tekan. Ia pautan kepada tulisan mendiang MGG Pillai.

Antara lain dalam tulisan itu, Pillai mendakwa:
The director of military intelligence, Lieut-Gen Dato' Wan Abu Bakar Omar, proved by his own words why he should be removed forthwith. In an irrelevant television and print interview with Bernama yesterday (19 April 2005), broadcast on all TV channels and reported in the newspapers today, he proved why military intelligence, at least in Malaysia, is an oxymoron.
Jika benar sebagaimana yang cuba didakwa oleh Pillai bahawa perisikan tentera di Malaysia adalah oxymoron, maka pengarahnya waktu itu ialah Wan Abu Bakar.

Malah, Pillai juga mendakwa Wan Abu Bakar ketika itu patut dipecat serta-merta.

Mission as director accomplished with flying colours, if Pillai was right in his writing.

Anda teringat seorang pemimpin sebuah pertubuhan berjubah berserban yang menjadikan Pak Mat di Kelang yang didakwa memakai seluar pendek sebagai tempat rujukannya?

Tidak ada pemimpin PAS yang menafikan persekongkolan mereka dengan orang seperti itu. Kalau ada, kita akan meminta mereka bersumpah dengan kalimah qasam waLlahi, wabiLlahi, wataLlahi bahawa mereka tidak pernah bersekongkol dengan Wan Abu Bakar.

Akhir sekali dan tidak kurang pentingnya, benarkah agenda supaya PAS dikahwin paksa dengan Umno belum berakhir? Ada kawan dalam Umno kata, "reactivated". Itu perkataan yang digunakan. Saya harap beliau bercakap bohong.


No comments: