ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Jan 9, 2010

08/01/10. Jumaat.
(Najib Bertanggungjawab)

LAKNATULLAH JIKA JIKA ISLAM PUNYA KERJA.

Islam yang dibawa oleh Nabi Muhammad S.A.W, mengutuk umatnya buat kerja terkutuk. Hanyar menyangkal sekeras-kerasnya, jika Islam dituduh melakukannya. Jangan sesuka hati lebelkan dengan Islam kepada bangsat melayu yang bertanggungjawab membesarkan isu-isu sensitif itu. Kerana ia adalah perkara terkutuk disisi islam.

Sementara itu juga, tindakan pihak tidak bertanggungjawab menyerang dan membakar tiga buah gereja di Lembah Klang awal pagi tadi bercanggah dengan Islam. Mengenai tiga insiden membaling bom buatan sendiri di tiga gereja iaitu di Gereja Metro Tabernacle, Desa Melawati; Gereja Assumption Petaling Jaya dan Gereja Life Chapel di Damansara adalah amat mengecewakan umat islam.

Orang beragama islam yang berpandu pada alquran dan hadis, tidak boleh lari pada ayat-ayat yang terdapat banyak ayat al-Quran dan hadis Rasulullah S.A.W iaitu, melarang umat Islam daripada mengganggu penganut agama lain, paderi dan rumah ibadat mereka.

Tindakan yang bercanggah dengan Islam ini, hanyalah dilakukan oleh orang yang tidak tahu terhadap agama islam.

Rakyat hendaklah lebih bersikap profesional dalam menghadapi isu yang sensitif seperti ini.Rakyat keseluruhannya perlulah sentiasa diingatkan agar bertenang dan tidak terpengaruh dengan tindakan provokatif pihak-pihak tertentu.

Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak membenarkan perhimpunan aman di mana-mana masjid bagi membantah isu penggunaan kalimah Allah, adalah sebagai bertanggungjawab untuk mengharubirukan keadaan, dan hanyar berpendapat Najib cuba bermain politik. Sedangkan isu agama ini jika dibiarkan boleh mendatangkan kesan yang lebih buruk di negara ini.

Hanyar menyeru agar sepertimana yang disuarakan oleh, Penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim turut mengecam tindakan menyerang tiga buah buah gereja dalam kejadian awal pagi tadi.

Menurut beliau, Islam menggesa umatnya menghormati tempat beribadat agama lain.

Serangan keji sedemikian merupakan satu tindakan yang dikecam keras al-Quran, agama Islam jelas menggesa umatnya untuk menghormati rumah ibadat penganut agama lain," katanya.

Beliau berkata, semua pihak perlu bertenang dan tidak mengambil jalan mudah dalam menyelesaikan isu ini.

"Saya menyeru semua pihak agar bertenang dan jangan sesekali terjerumus ke dalam api kebencian dan sebarang tindakan tidak boleh sama sekali didasari politik perkauman sempit.

"Saya mempunyai keyakinan kita rakyat Malaysia akan menyelesaikan isu ini tanpa diiringi sebarang konflik," katanya.No comments: