ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Mar 18, 2010

PERINGATAN PADA AHLI PARLIMAN YANG LAIN...

MOHSIN PEMBOHONG YANG GANAL
Sewaktu mula-mula datang bertemu saya,sebelum PRU Ke12,sekitar bulan Jan 2008 dulu,Mohsin hanya membawa beg plastik"AJI NO MOTO"kuku tangannya hitam,kaki dipenuhi"cangu".Masya Allah cukup teruk macam pengemis nak minta sesuap nasi.Saya tanya dia "nak bertanding ??? " dia kata "nak".Saya tanya lagi "duit ada tak ???" dan dia kata "tak ada".Dia datang untuk bertanding hanya membawa teluk saja.
Namun bagaimanapun,sebagai orang parti kami akur dengan berkerja keras untuk memenagkan parti,waktu itu parti kami dahulukan.
Lawan punya lawan menanglah Keadilan di Bagan Serai.Mulalah kadok memanjat junjung.Mohsin mula tunjuk taring,kalau dulu kita tegur dia buat bodoh saja tapi sekarang dah mula berlagak,YB lah katakan!!!!!!!
Hah...hah...hah..Kulaan Bgn Serai telah menyedikan kubur untuk Hj Tempirai.Hang masuklah sendiri sebelum kami masukan.

Mohsin lah ni,bukan Mohsin dulu.Dia dah mula buat hal sendiri tanpa peduli parti lagi.Pegawai yang kononya tidak amanah sebenarnya tidak dibayar satu sen pun.orang mati ka.....kendurikah....dia tak peduli.Namun pegawai yang di lantik oleh parti hanya boleh bertahan selama 6 bulan saja.Sepatutnya Mohsin kena ingatlah,siapa yang berkerja keras dulu untuk memenagkan dia dan keadilan,siapa yang bagi dia ruang untuk dia bertanding di Bagan Serai??Tapi tidak.....dia sombong dia ingat dia ada kekuatan dia sendiri.Ingatlah Mohsin!!!!!!!awak orang tak kenal pun dulu,dalam Keadilan nilah orang yang kenal hang pun!!!!
Dari sudut kenyataan dia pun orang dapat tahu,bahawa dia ketinggalan dan tertinggal jauh......sebenarnya bukan kami di peringkat Cabang yang tinggalkan dia tetapi dia tidak pernah hadir untuk mesyuarat Cabang.Cabang hantar SMS....,Cabang bagi surat,dia tak pernah hadir sebaliknya bagi macam- macam alasan,lembu sakitlah,kambing sakitlah,sebab itu.....kita dah mula gunakan Cabang,dia masih terkial-kial sebut Bahagian lagi...Bodoh bahlul punya YB.Ada kelulusan pun tak guna kalau tak ada akai!!!!!Bini dia pernah halau seorang pengadu di pejabat dia,sebab nak minta bantuan......."Hangpa ingat ni pejabat welfare kah??".....inilah ungkangkan bini Hj Mohsin.Boleh pakai ka bekas 'CC' macam ini.Betuilah kata salah seorang pengundi kamu,yang telah menghantar 'e-mail' katakan yang Mohsin dah kena "nasi kangkang".
Mohsin ingat PKR ini,mak bapak dia punya,bini jadi Pegawai Khas,anak jadi Pegawai Khas,menantu jadi kerani,awat.....dia ingat Cabang Bagan Serai ni tok nenek dia punya.
Banyak masa Mohsin benggong ni habiskan di kandang kambing dia di Relau,rakyat tidak pernah di pedulikan.Rujuk artikal saya yang lepas dia berhutang dng MARA untuk projek kambing dia.Mohsin ni jenis binatang yang tak reti bayar hutang,binatang yang suka berbohong,penipu.Hutang keliling pinggang,hatta hutang alat-alat dan pekakas dalam pejabat dia punya pun tak dibayar apatalagi hutang abang dia yang yang tinggal di Parit Satu,Bagan Serai,berpuluh ribu ringgit.
Seperkara lagi yang saya perlu jelaskan,pada peringkat awal,dia kata dia keluar parti kerana isu "Allah" dan tak puas hati PKR dok hentam SPRM,Polis dan SPR.Tapi sekarang,tak puas hati dengan Cabang pulak,jelan lidah kamu tengok bercabang ka tidak???Memang betul lah kamu ni pembohong yang ganal.Kalau dah kamu tak reti berpolitik,orang cakap tu,kena dengar lah!!!Kamu ingat A.P dah boleh buat apasaja kepada parti???Parti kena dengar cakap hang???Bodoh!!!!Belajar lah kalau dah bodoh!!!!Betulkanlah bila di tegur..
Untuk makluman semua,Mohsin tak pernah bagi sekupang pun dekat Cabang Bagan Serai,dia mentekedarah duit eluan haram,duit titik peluh kami di Cabang samatu,yang dia makan,Haramjadah punya Mohsin.Semenjak dia datang ke Bagan Serai saya selaku Ketua Cabang tidak pernah dia belanja pun secawan teh,malah aku yang kena bayar bila bertemu pengundi.Aku tak halal dunia sampai akhirat,hang makan belanja aku.Mampus esok hang jadi hantu "Mohsin".Pada bulan Julai 2009 ada dia bagi sekeping Cek RM 1000.00 untuk Cabang,tapi malangnya Mohsin sengkek ni tak ada duit,cek tendang!!!tak reti malu punya A.P.Dia bagi cek ini pun setelah dia sendiri yang bagi persetujuan dalam pertemuan bersama Azmin Ali di Pejabat Keadilan Di Kuala Lumpur,tetapi dia sendiri yang khinati perjanjian ini.Inilah wajah-wajah Mohsin yang sebenarnya.Penipu,pembohong,pemiutang yang "kadakhandak di bayari"
"Amun Kadakhingkat lagi berkhidmat,lepas aja jawatan ekam"......"Berotak tak berakal,berilmu tak beramal".

(Ketua Cabang Tan Kuda)

No comments: