ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

May 21, 2010

1 M= Manusia takut pd Orang???


Polis yg prihatin

Begitu pentingnya DSAi di M'sia, meberi ceramah di Permtg Pauh & kelihatan heli pdrm berlegar legar di udara siap pantau dgn. spotlight lagi. Agaknya prihatin,bagi menjaa keselamatan bakal PM? Ataupun mungkin penjenayah yg menembak pegawai istana, letupkan org, tembak remaja yg ketakutan, melenyapkan org yg disoal siasat...semuanya 'not as dagerous as DSAI'...?

Aku nak tambah, Maksiat yang berleluasa, remaja tanam bayi, sudah diambil tindakan ke? Bertahun2 nak buang masa bicara kes DSAI kenapa? Lepas dapat penjarakan DSAI dia nak buat apa? Tanyalah Ezamno dan kumpulan yang dah tak ada maruah tu. Kalau DSAI dipenjarakan makin kuatlah PR sebab kezaliman akan terserlah dan isu untuk menang pilihanraya semakin banyak. Betul tak?


"DE, Wa nak tanya lu, pasti ke lu boleh hidup esok....jgn aipkan orang, monyet pun jangan." (catatan dalam face book beliau, 5 hari tidor lokap)Semoga Allah melindungi rakyat Malaysia, serta' pemimpin yg meperjuangkan keadilan & kesejahteraan anak-cucu kita.


No comments: