ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Dec 29, 2008

LEBIH RATUSAN RIBU JADI MILIK ORANG....


Tok Mun yang dikasihi.

Alahai tok Mun! harap-harap tak payah menyertai pertandingan PRK kali ni lah. Penyokong seramai 600 lebih orang tu, tok tolong kempinkan undi mereka kepada PAS (PR) . Saya yakin pada tok, bolih buat perkara ni, atas beberapa faktor yang membawa kepada "DEMI NASIB ANAK-ANAK DAN JENERASI AKAN DATANG, TERUSKANLAH PERJUANGAN" tok.

Saya nasihatkan juga kat tok, atas penginayaan yang mengguna nama tok pada blog meminta sumbangan sehingga mencecah ratusan ribu, bukan hanya buat lapuran polis saja. tetapi biarlah sehingga tertangkap orang berkenaan kemuka pengadilan. Sekiranya tok Mun tidak lakukan sehingga orang itu tidak diadili, maka susahlah masa akan datang PRU 13 tok nak bertanding semula. kerana orang akan berkata, tok bukanlah orang yang sesuai untuk dipilih menjadi pemimpin mereka.

Apa yang saya perkatakan tadi, adalah kenyataan tok sendiri. Apa gunanya, orang tumpang senang atas nama tok. Tetapi tidak mendapat untung apa-apa.

Saya dengan nama Islam, supaya tok lebih telus agar nama tok tidak dicemarkan dan ALLAH amat mengutuk pada orang yang bersekongkol bersama orang yang zalim.salam takzim dari saya.(HANYAR)

No comments: