ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Feb 12, 2009

SAYA TIDAK TERLIBAT DALAM POLITIK – HARUSSANI – malayau


– Mufti Perak, Datuk Seri Harussani Zakaria berkata, beliau belum terfikir untuk terlibat dalam politik dan menjadi calon pilihan raya kecil kerusi Parlimen Bukit Gantang.

Katanya, buat masa ini, beliau lebih selesa dengan jawatan yang disandangnya itu.

“Saya tidak terlibat dengan politik, minta maaf lah,” katanya ketawa kecil ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini.kah kah kah… kah kah kah… kah kah kah…

kah kah kah… POLITIK ?.... kah kah kah

kah kah kah… TAK TEDRLIBAT???.... kah kah kah......

Kena percaya ni...sebab mufti yang kata ....tapi bila kenyataan dikeluarkan dalam utusan melayau maka kita kena fahamlah bahawa jika kata tidak maka jawapannya ialah betul....dan jika betul maka dia tak buatlah...fikir2 dan timbang2lah wahai rakyat sekelian...!!!!

1 comment:

Anonymous said...

Ulamak umno memang cakap macam tu.
Gamaknya dah nak jadi sasaran najib untuk ke bkt gantang. Tapi agaknya lebih baik tok imam yang sepak kotak peti undi di matang pauh tempoh ari.
Bertanding kat bkt gantang, popilur apa?