ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Jan 23, 2009

EZAM ,,,,,,, PARTI.


TAK NAMPAK MADU, PERMATA DAH JADI BATU.

Banyak orang perkatakan keperibadian Ezam. Heran sungguh rakyat Malaysia ni. Dah lebih 50 tahun merdeka pun, tak faham lagi orang politik bercakap. Cerdik politik, tidak perlu pertikai apa Ezam bercakap. Baik Pakatan rakyat maupun Umno.


Pemimpin pakatan rakyat, kena pandai main politik cakap Ezam. Orang umno faham-faham lah.


Ezam adalah nasi tambah pada pakatan rakyat, bukan mudah untuk dapat penceramah atas pentas umno untuk pengundi atas pagar beralih kepada pembangkang.


Ezam melarat, merapu itu kerja dia. Apa peduli kita sebok sangat pasal Ezam merapu.

Ezam dengan DSAI hubungan baik, kita mungkin tak tahu. Buta-buta kita buat dosa kering terhadap pejuang politik tu.


Ezam tidak pernah bergelar YB semasa dalan pakatan rakyat. Bermakna Ezam tidak terlibat sepertimana YB pakatan rakyat sekarang yang kebanyakan angkuh dan tidak sedar dari mana benih mereka datang. Penyokong pakatan rakyat yang ramai sekarang, adalah sebahagian hasil keringat Ezam yang tidak kira masa beliau bergerak. Bayangkan, jika orang Perlis hendakkan beliau berceramah (semasa keADILan), beliau sanggup pergi dan balik, pulang ke KL sampai lewat pagi. Kadang-kadang minyak dan tol pun mintak kat isteri dirumah. Semua ni siapa tau.

Umno pun tak marah kat Ezam, kalau Ezam bersalah/ rosakkan umno, dah tantu Ezam dalam kotak.(Pak Lah berkuasa).


Ezam! teruskan dengan perjuangan mu. Allah tahu apa yang anda hasratkan. Tetapi jangan lupa badut-badut kamu kelak nanti mereka merana.


Menipu biarlah hingga berjaya ketitik noktah yang membawa kepada:- AMAL MAAROF NAHI MUNGKAR.


Nasihat nyong “rakyat perlu dibela”.No comments: