ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Feb 10, 2009

Tegang di Ipoh. Serta sahabat katak mereka tidak hadir mahkamah dan mahkamah keluarkan waran tangkap. Apa nak jadi............

Feb 10th, 2009 11.45 pagi. Info terbaru dari Chor di Kuala Kangsar.

“Depan taman naik ke Bukit Chandan, Trak FRU 6, landrover 2. Teman sampai sekolah Mazuin kena tahan polis. Deme mintak tolong beli ayor. Polis Teluk Intan. tak sempat minum pagi dah kena datang ke Kuale. “Keme tengah kebulo” kata deme.

Sapa kata orang Pakatan Rakyat anti polis? Tolong beli ayor lagi kat deme. Kesiaaan polis.

11.35 pagi.

Sya dah kembali ke basecamp. Sekarang sidang media dirumah Menteri Besar. Time aku pulak nak tidor. Baca blog Sya-reformis selepas sidang media nanti untuk melihat gambar-gambar sekitar Mahkamah Tinggi dan SUK.

Ciao!

nizar-balik

11.25. Nizar sampai dikediaman Menteri Besar. Senyum walaupun tak boleh masuk kedalam SUK.

11.20 pagi. Konvoi MB dan EXCO bertolak balik kekediaman MB.

11.17 pagi.

MB Nizar tidak dibenarkan masuk dan ketika ini sedang memberikan sidang media didepan pintu SUK.

11.10 pagi.

Konvoi EXCO sampai di SUK

10.55 pagi

MB Nizar dan EXCO bergerak ke SUK. Semua EXCO masih menggunakan kereta Camry.

nizar_exco

ngeh

10.10pagi.

Wakakaka…. Jamal dan Osman tak hadir dimahkamah. Hakim memerintahkan waran tangkap dikeluarkan.. ha..ha.

Dulu Jamal dan Osman pergi Court diiringi dua orang polis. Lepas ni, depa akan diiringi dua trak FRU.

9.55 pagi.

Didepan Mahkamah Tinggi, Ipoh. Sekumpulan 30-40 geng Umno sedang berdemo, dibawah jagaan polis, sementara menanti ketibaan Jamal dan Osman dimahkamah. Orang lain masuk SUK, depa masuk mahkamah.

Dari Chor di Kuala Kangsar.

Sepanjang jalan dipenuhi polis. Hampir disetiap tiang lampu ada polis. Trak FRU ada 15 biji untuk mengawal keselamatan 15 bas penyokong Najib yang nak berdemo di Kuala Kangsar.

Orang balik sembahyang, depa sembur gas pemedih mata, Umno nak berdemo, polis jaga keselamatan mereka. Baguih punya polis!!.

8.50 pagi.

Sya-reformis melaporkan dari Bangunan SUK Ipoh.

Bangunan SUK Ipoh sekarang dikepung oleh FRU. Jalan Panglima Gantang Wahab ditutup kepada lalulintas dan orang awam dilarang daripada menghampiri bangunan SUK.

Terdapat 3 trak FRU beserta satu water-canon sedang bersiap sedia, Mungkin untuk menghalang Menteri Besar Yang Sah daripada memasuki pejabat dan untuk memberi laluan kepada Menteri Besar Kerajaan haram memasuki pejabat.

1 comment:

Anonymous said...

tOLONG TANYA siapa kita, aku, dia dan semua. punca siapa mengakibatkan berlakunya kekecohan Perak hingga tidak terkawal masaalah sunami Perak.
Allah dah tunjukkan kezaliman dari diri kita sendiri dengan napsu saitan terpancar dari umno zalim.
Umno bangsat punca terlanjang kisah raja telunjuk umno zalim.
amal maarof nahi mungkar.