ERTI BERMARTABAT

Bukan KEKAYAAN dunia yang dikejar... BUKAN kesusahan hidup yang diharapkan... BUKAN kemiskinan AKHIRAT yang dipertaruhkan... BUKAN kesenangan diri sendiri....tapi, CUMA nak lihat kehidupan kita BERUBAH... dari TIADA kepada ADA... dari SUSAH kepada SENANG... dari SEDIH kepada GEMBIRA... dari MISKIN kepada KESENANGAN BERBELANJA... dari KEGAGALAN kepada KEJAYAAN... mahukah ANDA bersama-sama BERUBAH... dari NEGATIF kepada POSITIF??? dari SATU kepada SEMUA yg BERHAK.... hanya yang benar2 ada IMPIAN bertukar menjadi HARAPAN..

Dec 18, 2008

Aku bukan penyokong Pak Lah

Aku bukan penyokong Pak Lah & aku memang sgt kecewa dgn dia. Tapi pada pengamatan aku, Pak Lah lebih bagus drp Najib. Jadi, aku setuju sgt la Pak Lah terus jadi PM selepas Mac 2009 nanti, sbg mana yg dicadang oleh ahli parlimen pembangkang tu.

Pada aku, Pak Lah boleh terus jadi PM atas kapasiti dia sbg Pengerusi BN. Tak apa la Najib jadi Presiden Umno sebab dia dipilih oleh ahli Umno(?). Tapi jawatan Pengerusi BN biar la terus kekal dipegang oleh Pak Lah dgn persetujuan parti2 komponen BN yg lain.

Adalah lebih demokratik Pengerusi BN yg disokong oleh para pemimpin BN secara permuafakatan & disokong pula oleh pembangkang utk terus menjadi PM, berbanding Presiden Umno yg hanya memegang jawatan melalui sistem kuota & menang tanpa bertanding, dlm keadaan pemilihan parti itu dicemari oleh politik wang.

No comments: